25.7 C
București
duminică, 26 mai 2024 - 16:03
No menu items!

Parlamentar scoțian, arestat pentru încălcarea regulilor pandemiei. A intrat în Camera Comunelor, deși făcuse în aceeași zi un test ce s-a dovedit pozitiv

spot_img

Deputatul național scoțian suspendat, Margaret Ferrier, a fost arestat de poliție și acuzat de încălcarea restricțiilor coronavirusului, relatează The Guardian

Poliția Scoției a declarat că Ferrier, în vârstă de 60 de ani, a fost acuzată „în legătură cu o presupusă conduită culpabilă și nesăbuită” pentru că nu ar fi respectat reglementările care limitează călătoriile și contactele sociale.

Deputatul pentru Rutherglen și Hamilton West a fost suspendat din funcție în octombrie, după ce a recunoscut că a călătorit la Londra și a participat la dezbateri în Camera Comunelor, în ciuda susținerii unui test Covid-19.

După ce i s-a spus că testul său este pozitiv, Ferrier a călătorit cu trenul acasă din Londra, prin Glasgow, iar ulterior a recunoscut că a vizitat mai multe companii din Rutherglen în ziua în care a făcut testul.

Poliția metropolitană a investigat incidentul, însă a concluzionat că nu a avut loc nicio infracțiune conform legilor în vigoare în ziua în care a călătorit la Londra. Restricțiile din Anglia au intrat în vigoare câteva zile mai târziu, dar poliția engleză a transmis dosarele sale poliției din Scoția.

Într-o scurtă declarație, Poliția Scoției a spus: „Putem confirma că ofițerii au arestat și acuzat astăzi o femeie de 60 de ani în legătură cu presupuse conduite culpabile și nesăbuite. Aceasta urmează unei investigații amănunțite efectuate de poliția Scoția cu privire la o presupusă încălcare a reglementărilor coronavirusului între 26 și 29 septembrie 2020. Un raport va fi trimis procurorului și nu putem să comentăm mai departe.”

Ferrier și-a cerut scuze după ce au ieșit la iveală călătoriile și a spus că și-a asumat întreaga responsabilitate pentru deciziile sale. „În ciuda faptului că mă simt bine, ar trebui să mă autoizolez în timp ce așteptam rezultatul testului și regret profund acțiunile mele”, a spus ea.

Poliția Scoției a depus un raport preliminar la Crown Office, serviciul de urmărire penală al Scoției, la jumătatea lunii noiembrie și a continuat ancheta sub îndrumarea sa.