22.2 C
București
luni, 2 octombrie 2023 - 17:55
No menu items!

Fără mască de protecție în avion începând de luni

spot_img

Începând de luni, pasagerii nu vor mai fi nevoiți să poarte măști de protecție în aeroporturile și la bordul avioanelor din Europa, a anunțat, miercuri, Agenția Uniunii Europene pentru Siguranță a Aviației și Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor, citată de Reuters.

„De săptămâna viitoare, măștile de protecție nu vor mai fi obligatorii pe durata zborurilor, pentru a ne alinia, în linii mari, la cerințele autorităților naționale din Europa pentru transportul public”, a declarat directorul executiv al Agenției Uniunii Europene pentru Siguranță a Aviației, Patrick Ky.

„Pentru pasageri și echipajele aeronavelor, acesta este un mare pas înainte în normalizarea călătoriilor aeriene. Cu toate acestea, pasagerii trebuie să se comporte responsabil și să respecte alegerile celor din jur. Un pasager care tușește și strănută ar trebui să ia în considerare posibilitatea de a purta o mască de protecție”, a adăugat Patrick Ky.
 

Și mai multe companii aeriene americane au anunțat că nu vor mai solicita purtarea măștilor încă din aprilie, după ce un judecător federal din Florida a decis că obligativitatea privind utilizarea măștilor în transportul public este ilegală.

Chiar dacă nu va mai fi impusă purtarea măștilor, „este important să fim conștienți că distanțarea fizică și o bună igienă a mâinilor sunt cele mai bune metode de reducere a transmiterii virusului”, a declarat directorul Centrului European de Prevenire și Control al Bolilor, Andrea Ammon.

Totuși, companiile aeriene sunt sfătuite să încurajeze pasagerii să folosească măștile în timpul zborurilor către sau dinspre destinații unde purtarea măștii în transportul public este încă obligatorie, au precizat cele două agenții europene citate de Reuters.

Raluca Dan