7.1 C
București
vineri, 23 februarie 2024 - 2:11
No menu items!

VIDEO. Cel mai scump tanc al lui Putin, distrus de ucraineni. Valora 4 milioane de lire

spot_img

Încă o mașina de război de ultimă generație a lui Vladimir Putin, care a costat 4 milioane de lire sterline, a fost distrusă de ucraineni folosind un lansator de rachete suedez.

Imaginile din dronă, prezentate de Ministerul Apărării al Ucrainei, surprind momentul în care cel mai avansat tanc al armatei rusești explodează după ce este atacat.

În înregistrare se vede cum racheta a lovit rezervorul înainte ca acesta să explodeze.

Ucrainenii susțin că tancul T-90M „Breaktrough” a fost eliminat de luptătorii din Harkov, în apropierea localității Stary Saltiv, cu ajutorul unui lansator de grenade antitanc primit din partea Suediei.

„Mândria industriei rusești de tancuri a fost distrusă de lansatorul de grenade antitanc portabil suedez Carl Gustaf. Mulțumim poporului suedez și regelui pentru ajutor”, a scris Ministerul Apărării din Ucraina într-un mesaj publicat pe Twitter.

Aproximativ 100 de tancuri de tip T-90M sunt utilizate de armata Rusiei

Autoritățile din Marea Britanie au transmis săptămâna trecută că armata Rusiei utilizează în prezent „aproximativ 100 de tancuri de tip T-90M”.

„Aproximativ 100 de tancuri de tip T-90M sunt în prezent în serviciu în unităţile cel mai bine echipate ale Rusiei, inclusiv cele care luptă în Ucraina”, au transmis autoritățile britanice.

De asemenea, un reporter de război al portalului The Kyiv Independent a relatat că primul T-90M „Breaktrough” a fost distrus de ucraineni la doar câteva zile după ce Rusia spunea că a adus acest tip de tanc de luptă în regiunea ucraineană Harkov.

                                                                                                                    Adina Silav