7.8 C
București
luni, 4 martie 2024 - 0:21
No menu items!

UP DATE Și Twitter a fost interzis de administrația de la Kremlin. Facebook, INTERZIS total în Rusia

spot_img

Facebook a fost interzis pe tot teritoriul Rusiei, începând de vineri, conform unei decizii a Agenției pentru Supravegherea Comunicațiilor de la Kremlin, decizie anunțată de Agenție pe rețeaua Telegram.

UPDATE ora 22.15

Agenţia rusă pentru supravegherea comunicaţiilor, Roskomnadzor, a ordonat, vineri, blocarea accesului la reţeaua socială Twitter pe teritoriul Rusiei, au informat agenţiile TASS şi Interfax, conform Reuters.

Decizia a fost luată pe baza unei cereri a Parchetului general, potrivit Interfax. Roskomnadzor anunţase tot vineri că a fost luată decizia de a bloca accesul la Facebook, ca răspuns la restricţionarea accesului media ruse pe această platformă.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Conform AFP și Reuters, agenţia rusă pentru supravegherea comunicaţiilor, Roskomnadzor, a ordonat blocarea Facebook pe tot teritoriul ţării, deoarece reţeaua „discriminează” mass-media ruse.

Rețelele Facebook şi Instagram au anunţat, luni, blocarea conţinutului publicat de Russia Today şi Sputnik în ţările UE, decizie luată marţi și de Youtube.

Kremlin a închis mai multe publicații și canale a căror politică editorială nu era pro-Rusia în privința războiului din Ucraina și a interzis demonstraţiile în oraş, indiferent dacă sunt pro sau împotriva invaziei în Ucraina. De asemenea, Duma de Stat a adoptat un text care prevede până la 15 ani de închisoare pentru orice persoană care publică ”informaţii false” despre armată, dar textul adoptat nu a fost promulgat încă de Vladimir Putin.

E. Stan