17.3 C
București
joi, 23 mai 2024 - 13:10
No menu items!

Explozie la un complex petrochimic din Mexic. Trei morţi şi peste 130 de răniţi

spot_img

Trei persoane au murit şi peste 130 au fost rănite, după ce s-a produs, miercuri, o explozie masivă la un complex petrochimic din statul mexican Veracruz, de pe coasta sud-estică, degajând substanţe chimice în aer.

Șeful serviciilor de urgenţă federale, a declarat că trei persoane au murit în explozie. De asemenea, şi compania petrolieră de stat Pemex care deţine complexul a confirmat decesul celor trei lucrători, adăugând că alte 136 de persoane au fost rănite, dintre care 88 sunt încă internate în spital.

Potrivit firmei, explozia, în urma căreia s-a degajat un nor negru de substanţe chimice, s-a produs la ora locală 15.00 (23.00) la un complex care produce policlorură de vinil în apropiere de oraşul portuar Coatzacoalco, una dintre cele mai importante filiale ale companiei

Sute de persoane au fost evacuate din zonă, susţin serviciile de intervenţie locale. Potrivit imaginilor difuzate de televiziuni, au fost declanşate flăcări iniţial, apoi un fum gros s-a ridicat din clădire în aer. Cauza exploziei este necunoscută încă, dar reprezentanţii Pemex au avertizat iniţial locuitorii să nu se apropie de zona exploziei, pe fondul unei degajări de substanţe toxice.