3.9 C
București
duminică, 5 decembrie 2021 - 15:30
No menu items!

Managerul Spitalului Floreasca a fost demis pentru incapacitate managerială

spot_img

Ministrul Sănătății, Patriciu Achimaș-Cadariu, l-a demis pe managerul Spitalului Floreasca, Nicușor Louchi, după ce a venit în această dimineață în vizită la spital, iar ministrul nu a găsit nici doctori, nici asistente și, în plus, unitatea era în continuare închisă.

Ieri a avut loc o conferință de presă în care s-a anunțat inaugurarea unității moderne pentru tratarea arsurilor.a

Ministrul Sănătății l-a numit director interimar al Spitalului Floreasca pe Sorin Păun, directorul medical al unității spitalicești.

“Secţia nu e complet operaţională. Am avut destulă răbdare trei luni de zile”, a declarat ministrul Achimaş-Cadariu care a mai anunțat că va lua și alte măsuri, adăugând că este „revoltător” ca o astfel de unitate să nu fie deschisă nici acum, în contextul tragediei din Colectiv.

În ceea ce privește situația din această dimineață, ministrul a spus că a primit explicații „abracadabrante”. Ieri, conducerea unității medicale declara într-o conferință de presă că există oameni care au fost trimiși la specializare în Franța, așadar unitatea trebuia să fie deschisă.

Oficial, unitatea de elită pentru tratarea arsurilor de la Floreasca, inaugurată în urmă cu un an, a devenit funcțională după  ce medicii şi asistentele au plecat la specializare în Franţa. Prima echipă a revenit în ţară şi este pregătită să intervină, însă până când vor fi internaţi primii pacienţi, personalul va fi repartizat la alte secţii. Pentru ca unitatea să funcţioneze la capacitate maximă este nevoie de patru chirurgi, doi anestezişti, 17 asistente, 10 infirmiere, un psiholog şi un kinetoterapeut.