18.9 C
București
duminică, 14 aprilie 2024 - 2:17
No menu items!

Expertul OMS merge la Timișoara

spot_img

Expertul Organizației Mondiale a Sănătății va ajunge, săptămâna viitoare, la Timișoara pentru a discuta cu autoritățile.

În perioada 25-27 octombrie, specialistul OMS va vizita Spitalul “Victor Babeș” și se va întâlni cu autoritățile, pentru a vedea cum poate ajuta la stoparea creșterii numărului de infectări cu SARS-CoV-2.

Medicul infecționist Virgil Musta, care se ocupă de organizarea acestei vizite, susține că că OMS este îngrijorată, în primul rând, că, din cauza numărului mare de infectări și de persoane nevaccinate, virusul ar putea produce mutații, la care actualele vaccinuri nu vor mai fi eficiente.

Medicul Musta a precizat că la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara se lucrează la capacitate maximă de câteva săptămâni, iar Terapia Intensivă este plină.

La nivelul municipiului Timișoara, coeficientul de infectare a scăzut ușor marți, la 13.06 cazuri la mie, față de 13.16 în cursul zilei de luni.

În 30 septembrie, Comitetul Judeţean pentru situaţii de Urgenţă Timiş a decis instituirea carantinei de noapte în Timişoara, după ce rata de infectare ajunsese la 8,5 la mie.

Situația gravă din România a intrat în atenția OMS, care a decis să trimită și un expert pentru situații de urgență în țara noastră pentru a ajuta la rezolvarea crizei sanitare și pentru a impulsiona campania de vaccinare anti-COVID.

Specialistul OMS, care anul trecut a fost la New York în perioada de impact maxim al pandemiei, a ajuns, luni, în România și va sta 60 de zile, urmând să facă recomandări de politici în urma vizitelor în teren. Marți, acesta a fost Ministerul Sănătății.

                                                                                                                    Adina Silav