11.3 C
București
joi, 28 octombrie 2021 - 21:48

EximBank a finanțat cu 16 mil. lei investiția unei companii olandeze care își mută producția în România

spot_img

EximBank a anunțat că a finanțat cu peste 16 milioane de lei un proiect industrial inaugurat joi, la Piatra-Olt, județul Olt, realizat de compania Prolyte Products, parte a Prolyte Group din Olanda.

Noua fabrică va produce structuri ușoare din aluminiu destinate organizării de evenimente publice. Investiția totală depășește 18 milioane de lei și a fost realizată în cadrul unui proiect co-finanțat din fonduri europene. Construcția fabricii a început în vara anului trecut, iar aceasta se întinde pe o suprafaţă de 5.000 metri pătraţi și va genera până la 500 de locuri de muncă.

Traian Halalai, președintele executiv al EximBank, a declarat că această finanțare este parte a colaborării cu Prolyte Group, care a început în 2012 și care mai cuprinde operațiuni zilnice, dezvoltarea societății și a activității de export și atragerea de fonduri europene.

Aceasta este cea de-a doua fabrică pe care Prolyte Group o deschide în România, după cea de la Slatina, unde lucrează 150 de persoane și care produce structuri ușoare din aluminiu destinate organizării de evenimente publice. Fabrica Prolyte Group de la Slatina a livrat scenele şi tot decorul metalic al spectacolului Eurovision 2014, precum și pe cele ale concertelor susținute la București de Andre Rieu și Robbie Williams.

Extinderea capacității de producție este parte a strategiei Prolyte Group de a-și transfera treptat producția din Olanda către România.

EximBank este o bancă de stat, cu o rețea de 20 de unități, cu un portofoliu de produse axat pe finanţare, garantare şi asigurare. Scopul principal al băncii este susţinerea activității exportatorilor, a IMM-urilor şi a companiilor care derulează proiecte cu fonduri europene.

V.B.