15.7 C
București
joi, 23 mai 2024 - 11:38
No menu items!

Evacuarea românilor din Afganistan. MApN a trimis o aeronavă Hercules

spot_img

O aeronavă C-130 Hercules a Forţelor Aeriene Române a plecat, marți, spre Afganistan pentru a-i aduce acasă pe români. La bord se află, pentru protecție, o echipă de Armatei.

MApN a anunțat că aeronava C-130 Hercules a Forţelor Aeriene Române a decolat marți, pentru a efectua o misiune de urgență având drept scop evacuarea cetățenilor români din Afganistan.

“La bordul aeronavei se află, pentru protecție, o echipă a Forțelor pentru Operații Speciale din Armata României”, a precizat sursa citată.

De asemenea, un avion C-27 J Spartan este pregătit să decoleze pentru repatrierea cetățenilor români evacuați din Afganistan în alte locații, cu aeronave ale NATO.

MApN precizează că misiunea se efectuează la solicitarea Ministerului Afacerilor Externe, ca urmare a deteriorării situației de securitate din Afganistan.

În Afganistan mai sunt 27 de cetățeni români, după ce 16 au reușit să părăsească zona în noaptea de luni spre marți, îmbarcându-se în aeronave străine. Ceilalți așteaptă pe aeroport ca să fie evacuați.

                                                                                                                   Adina Silav

SURSA FOTO:MApN

16 români au părăsit Kabul cu aeronave străine, iar 27 sunt în așteptare. Ar mai fi și alți români în campusuri, păzite de talibani