9.8 C
București
miercuri, 20 octombrie 2021 - 0:58

UPDATE. Klaus Iohannis i-a chemat la apel pe susținătorii lui Florin Cîțu

spot_img
  • UPDATE

Ora 20.00. Klaus Iohannis nu mai ajunge la întâlnirea de la Vila Lac.

După scrisoarea publică a celor 67 de lideri PNL care îl susțin pe Florin Cîțu, în care se face apel la decență și la declarații mai puțin acuzatoare din partea președintelui PNL Ludovic Orban, Klaus Iohannis se face mediator și îi cheamă pe certăreți la Vila Lac.

Surse politice au declarat că marți seara, la Vila Lac, au fost convocați pentru o ședință de urgență, de către președintele Klaus Werner Iohannis, reprezentanții taberei lui Florin Cîțu. Întâlnirea va avea loc după ora 20.

“Facem apel la actualul președinte al PNL să nu mai încurajeze acuzații grave și derapaje de limbaj la adresa Premierului liberal. Este de nepermis ca liderul PNL să-l atace pe Președintele României, cel mai solid partener politic al partidului nostru, în ultimii șapte ani. Ne delimităm de genul asta de politică!”, au comunicat declarat liderii PNL, marți dimineața, urmare a declarațiilor lui Ludovic Orban de luni seara.

De asemenea, liderii PNL vor să discute cu șeful statului propunerea pe care premierul vrea să o facă la ministerul de Finanțe, în persoana prietenului său, liderul de la Gorj, Dan Vîlceanu. Dacă Iohannis va fi de acord, liderii PNL vor convoca chiar miercuri BPN-ul pentru a decide această propunere pentru portofoliul de la Finanțe.

Marilena Nedelcu