16.1 C
București
luni, 27 mai 2024 - 1:18
No menu items!

Europarlamentarul PSD Victor Negrescu cere pact național pentru PNRR

spot_img

Europarlamentarul PSD Victor Negrescu cere Guvernului un pact național pentru implementarea PNRR și atragerea fondurilor europene. Negrescu atrage atenția că pentru a primi bani în 2022, un an cheie pentru proiecte, trebuie contractate 70% din granturile din cadrul PNRR și început noul ciclu de finanțare european 2021-2027.

 
„România se află într-un moment de cotitură, iar clasa politică trebuie să se ridice la înălțimea provocării pe care o avem în fața noastră, mai ales că actualul guvern nu este capabil să ofere stabilitatea politică necesară unui astfel de moment.
În calitate de negociator social democrat pentru bugetul european pe anul 2022, am propus și asigurat fondurile necesare pentru implementarea completă a programelor europene și a Mecanismului European pentru Redresare și Reziliență, în ciuda faptului că statele membre au susținut scăderi bugetare importante.
 
Cele mai importante amendamente pe care le-am propus:
– Alocarea a 700 de milioane de euro suplimentari pentru Garanția Europeană pentru Copii;
– 137 de milioane de euro pentru educație și tineri;
– 80 de milioane de euro pentru programul european pentru sănătate;
– 100 de milioane de euro pentru transporturi;
– 80 de milioane de euro pentru sectorul energetic;
– 43 de milioane de euro pentru turism;
– 171 de milioane de euro pentru mediu;
– 24 de milioane de euro pentru IMM-uri.
 
Nu putem rata această oportunitate! Atât Uniunea Europeană cât și guvernele statelor membre trebuie să se reapropie de oameni și, în consecință, să pună accent pe zonele de interes pentru cetățean: educație, sănătate, dezvoltare”, a scris Victor Negrescu pe Facebook.
 
Marilena Nedelcu