10.1 C
București
sâmbătă, 16 octombrie 2021 - 3:54

Fostul arbitru internaţional Constantin Din candidează pentru funcția de președinte al FRH

spot_img

Fostul arbitru internaţional Constantin Din şi-a lansat, marţi, candidatura la preşedinţia Federaţiei Române de Handbal. Acesta a declarat că îşi doreşte să “redea handbalul cluburilor”, pentru că în acest moment este “acaparat” de instituţia condusă de Alexandru Dedu, conform agerpres.ro.

Constantin Din a precizat că a avut deja întâlniri cu aproximativ 50% din reprezentanţii handbalului românesc, cu care a purtat discuții.

“Nimeni nu i-a contactat, nimeni nu i-a întrebat ce probleme au. Şi asta cu amărăciune vă spun, pentru că este un lucru rău.

În viziunea mea este greşit ce se întâmplă în acest moment, cluburile să muncească pentru federaţie, pentru că federaţia trebuie să muncească pentru cluburi”, a declarat fostul arbitru.

“Mi-aş dori să redăm handbalul cluburilor pentru că în momentul de faţă handbalul este acaparat de federaţie.

Şi ăsta este un lucru greşit. Iubesc România şi vreau să redevenim o forţă în handbalul mondial.

Trebuie să recunoaştem că în momentul de faţă handbalul românesc are probleme”, a mai spus Din.

Candidatul la şefia federaţiei a precizat că a avut întâlniri cu diverşi potenţiali investitori în handbal, care ar urma să se alăture federaţiei.

Referitor la contracandidaţii săi de la alegerile pentru preşedinţia Federaţiei Române de Handbal, care vor avea loc anul viitor, Constantin Din a afirmat că anunţul lui Alexandru Dedu de a intra în cursa pentru un nou mandat l-a determinat să concureze.

La evenimentul de lansare a candidaturii lui Constantin Din au mai participat foştii handbalişti Mariana Târcă, Vasile Stângă şi Viorel Mazilu.

Constantin Din este absolvent al Institutului Politehnic Bucureşti şi a fost arbitru internaţional IHF, oficiind la meciuri importante în ultimii 20 de ani, de la întrecerile europene la campionate mondiale şi Jocurile Olimpice.