22.2 C
București
marți, 28 mai 2024 - 19:39
No menu items!

Eurodeputații PSD reacționează în scandalul documentului de la Guvern: „Florin Cîțu, dispus să devină o amenințare la adresa libertății presei”

spot_img

Eforturile premierului Cîțu de a elimina orice formă de opoziție, inclusiv din mass media, vulnerabilizează România în UE, scriu eurodeputații PSD într-un comunicat de presă, ca reacție la apariția în mass media a documentului intitulat „Linii de comunicare pentru liderii PNL”, atribuit consilierului de stat al premierului.

Delegația PSD din Parlamentul European atrage atenția că, în lupta pentru o funcție politică la nivelul partidului din care face parte, șeful Guvernului României poate  să devină o amenințare la adresa libertății presei, ceea ce înseamnă o pată neagră pe imaginea României în cadrul Uniunii Europene.

„Respectul pentru libertatea presei și independența instituțiilor statului reprezintă piloni de bază ai statului de drept și, implicit, ai construcției europene din care România face parte. Utilizarea resurselor umane și bugetare din Guvernul unui stat membru, pentru campania electorală internă a unui partid aflat la guvernare, reprezintă un abuz de netolerat. Punctajele de comunicare apărute în presa din România, cu privire la campania lui Florin Cîțu, provenite chiar de la Cancelaria Prim-ministrului, reprezintă o încălcare a legii pentru care vinovatul trebuie să răspundă”, susțin reprezentanții Delegației Române S&D.

„Îi solicităm Prim-ministrului României să renunțe la haina care, în mod evident, îi este prea mare, să își achiziționeze un sediu propriu de campanie, Guvernul fiind al României și nu al candidaților vremelnici la o funcție sau alta și să lase această țară, deocamdată neguvernată, pe mâna unui om dedicat agendei populației și nu a celei de partid. Neasumarea și fuga de răspundere a unui politician care, după câteva zile de tăcere spune că nu știe nimic despre acele documente, deși ele poartă antetul Guvernului României, face ca spectacolul pus în scenă de PNL în această perioadă să lase un gust amar și tot mai multă deziluzie în rândul unei populații abandonate de propria guvernare”, a adăugat Delegația PSD din Parlamentul European.

C. Dumitrescu