3 C
București
duminică, 28 noiembrie 2021 - 10:45
No menu items!

VIDEO Jeff Bezos și-a încheiat călătoria în spațiu. Racheta cu cei patru pasageri s-a întors pe Pământ, după un zbor de 11 minute

spot_img

Racheta New Shepard a lui Jeff Bezos și-a încheiat călătoria  de 11 minute spre spațiu, în primul zbor de turism spațial al companiei Blue Origin. La bord s-au aflat patru pasageri – trei bărbaţi şi o femeie, din medii şi cu experienţe foarte diferite. Bezos și ceilalți trei astronauți au ajuns în siguranță pe Pământ.

Excursia lui Bezos, a durat 10 minute şi 23 de secunde de la decolare la aterizare. A început de la unitatea Blue Origin din apropriere de Van Horn (Texas), la puţin timp după ora României 16:00. Imagini din interiorul capsulei vor fi difuzate de companie după zbor.

În timpul zborului, membrii echipajului au putut fi auziţi manifestânu-şi încântarea. „Este întuneric aici”, a exclamat Funk la un moment dat.

Racheta a revenit la sol după 7 minute şi 22 de secunde. După un minut, paraşutele capsulei s-au deschis şi echipajul a ajuns în siguranţă la sol.

Zborul s-a încheiat după 10 minute şi 23 de secunde. La sosire, cei patru au fost întâmpinaţi de familiile lor.

Blue Origin va găzdui ulterior o conferinţă de presă la care vor participa Bezos şi ceilalţi trei însoţitori.

New Shepard, ce nu poate fi pilotată din interior, este botezată după Alan Shepard, care, în 1961, a devenit primul american ce a ajuns în spaţiu în timpul unui zbor suborbital ca parte a programului Mercury al NASA.