17.2 C
București
sâmbătă, 25 mai 2024 - 5:03
No menu items!

Eroul de la Segarcea, premiat de 1 iunie, de ministrul de interne, Radu Stroe FOTOGALERIE

spot_img

Radu Stroe și Cătălin Chiper, cu eroul de la SegarceaPeste 1.700 de copii, de la preşcolari la elevi de liceu, însoțiți de părinți și cadre didactice, au vizitat astăzi, 1 iunie, sediul Ministerului Afacerilor Interne, în cadrul unei acţiuni organizate cu prilejul „Zilei Internaţionale a Copilului”.
Cei care au răspuns invitației au avut ocazia de a se familiariza cu specificul instituţiei, cu istoricul acesteia şi al structurilor sale componente.
Unul dintre vizitatorii care au participat la eveniment a fost Cristian Becheanu, tânărul care, în luna aprilie, a salvat un copil căzut într-o fântână din curtea unei case situată în orașul Segarcea.
Secretarul de stat Constantin Cătălin Chiper i-a înmânat tânărului erou emblema de onoare a Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), iar prim-adjunctul inspectorului general al IGSU, locotenent colonel Marian-Daniel Dragne, i-a dăruit, simbolic, o cască de pompier.
Distincția primită de Cristian Becheanu este prima de acest fel acordată unui civil, emblema urmând să fie conferită tuturor celor care, prin curaj și inițiativă, contribuie la salvarea de vieți omenești.
De asemenea, „eroul din Segarcea” a fost felicitat și de către ministrul afacerilor interne, Radu Stroe, care i-a semnat, în semn de apreciere, casca de pompier primită în dar.

Andi Topală