4 C
București
marți, 30 noiembrie 2021 - 5:33
No menu items!

Epidemiologul Geza Molnar este optimist și spune cât trebuie să mai rezistăm

spot_img

Celebrul epidemiolog Geza Molnar, cu o experiență de zeci de ani în domeniu, revină și explică că pandemia în România este în platou, şi că evoluează în dinţi de fierăstrău, adică numărul de cazuri noi fluctuează de la o zi la alta, fără creşteri bruşte.

După explicațile oferite recent, epidemiologul Geza Molnar rămâne optimist. „Coronavirusul este tot o viroză, tot respiratorie. Un ciclu epidemic pe orice teritoriu, trece în şase- opt săptămâni. Uitaţi-vă ce s-a întâmplat în China. A fost un număr mare de cazuri, după care lucrurile s-au liniştit. A trecut în Europa, Italia, Spania şi acolo a existat un număr mare de cazuri apoi a început să coboare”, a declarat Geza Molnar pentru MEDIAFAX.

Potrivit studiilor, virusul trece de pe un teritoriu pe altul, afectează o parte a populaţiei, trăieşte câteva săptămâni, apoi ajunge pe un alt teritoriu.

„Virusul nu este sinucigaş. Nu o să îmbolnăvească toată populaţia pentru că atunci nu va mai avea unde să se transmită”, a mai declarat Geza Molnar.

Pe de alteă parte, considerațiile lui Geza Molnar sunt împărtășite și de directorul medical al Spitalul Judeţean din Braşov. „Mai avem cam o săptămână de urcat din punct de vedere al cazurilor cu COVID 19, apoi cred că lucrurile se vor mai linişti. În ultimele săptămâni la noi la spital a tot crescut numărul de îmbolnăviţi, dar gestionăm situaţia şi o avem sub control. Sigur, trebuie să fim atenţi că putem avea surprize”, a declarat pentru MEDIAFAX Cătălin Mişarcă.

Virusul va rămâne în comunitate până la câţiva ani, însă nu va mai avea aceeaşi forţă. „Probabil va fi precum virusul gripal, ca orice viroză respiratorie. Va reveni sezonier însă nu cu aceeaşi forţă şi nici cu aceeaşi transmisibilitate”, a mai declarat epidemiologul Geza Molnar.