1.2 C
București
marți, 18 ianuarie 2022 - 20:51
No menu items!

Șomajul tehnic nu va mai fi acordat după 15 mai. Ce alte condiții pregătește Guvernul

spot_img

Guvernul nu va mai plăti șomaj tehnic după data de 15 mai, dacă se încheie perioada stării de urgență. Ministrul muncii, Violeta Alexandru, a declarat la Digi24 că se lucrează acum la o un alt plan pentru a rezolva această situație.

 

Peste 650 de mii de români beneficiează luna aceasta de șomaj tehnic. Plățile au fost făcute cu întârziere, dar ministrul a spus că până săptămâna viitoare, toate persoanele care au intrat în șomaj tehnic își vor primi banii. Următoarea tranșă de plată va fi la începutul lunii mai, dupa primele zile ale lunii, când vor fi depuse cererile.

După 15 mai, când se va ridica starea de urgență, plata șomajului tehnic nu se va mai putea face, dar va fi înlocuită cu o altă măsură la care guvernul lucrează în prezent, a spus Violeta Alexandru. Mai exact, ar fi vorba despre un pachet de măsuri, prin care angajatorii și angajații să fie sprijiniți să-și reia activitatea după 15 mai și să își plăteasca singuri angajații.

Statul ar putea contribui, alături de angajator, pe baza unui parteneriat, la o formă de susținere financiară, orientându-se către acele sectoare cu potențial. Nu va fi doar un sprijin financiar, ci va fi susținut de măsuri care să susțină reconversia profesională.

„Elaborăm și alte măsuri, care se adresează românilor reîntorși în țară, cărora dorim să de oferim oportunități pentru a se angaja în România, respectiv celor rămași fără loc de muncă, nu sunt în șomaj tehnic, dar li s-a întrerupt activitatea și reprezintă o resursă pe care vrem să o reantrenăm în activitate”, a mai spus ministrul Muncii.