11.3 C
București
duminică, 25 februarie 2024 - 23:20
No menu items!

Elon Musk a cumpărat Twitter. Suma colosală plătită pentru a controla compania de social media

spot_img

Directorul general al Tesla Inc, Elon Musk, a încheiat luni, un acord pentru cumpărarea platformei Twitter pentru 44 de miliarde de dolari, potrivit Reuters.

”Libertatea de exprimare este piatra de temelie a unei democraţii funcţionale, iar Twitter este piaţa digitală a oraşului, în care sunt dezbătute chestiuni vitale pentru viitorul umanităţii”, a spus Musk într-un comunicat.

”De asemenea, vreau să fac Twitter mai bună ca niciodată, îmbunătăţind produsul cu noi funcţii, făcând algoritmii open source pentru a creşte încrederea, învingând roboţii de spam şi autentificând toţi oamenii. Twitter are un potenţial extraordinar – aştept cu nerăbdare să lucrez cu compania şi comunitatea de utilizatori pentru a-l debloca”, a mai afirmat Musk.

Elon Musk a încheiat acordul de cumpărare a Twitter în numerar, într-o tranzacţie care va transfera controlul asupra platformei de socializare populată de milioane de utilizatori şi lideri globali către cel mai bogat om din lume.

Acordul reprezintă un moment crucial pentru compania cu o istorie de 16 ani, care a devenit una dintre cele mai influente pieţe publice din lume.

Discuţiile despre acest acord, care săptămâna trecută părea incert s-au accelerat în weekend, după ce Musk i-a atras pe acţionarii Twitter cu detalii de finanţare a ofertei sale.

Twitter a început să negocieze cu Musk pentru a vinde compania la preţul propus de 54,20 dolari pe acţiune.

Cotaţia acţiunilor Twitter a crescut cu aproximativ 6% în urma informaţiei referitoare la acord.

                                                                                                                    Adina Silav