22.4 C
București
duminică, 1 octombrie 2023 - 13:02
No menu items!

Șeful ONU se întâlnește cu Vladimir Putin

spot_img

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, urmează să se întâlnească marţi, la Moscova, cu preşedintele rus, Vladimir Putin, relatează BBC.

Întâlnirea, care va avea loc la Kremlin, se va concentra pe asumarea unui rol diplomatic mai important al Naţiunilor Unite în vederea încetării războiului din Ucraina.

De asemenea, se va discuta despre facilitarea accesului personalului umanitar al ONU şi crearea de coridoare sigure pentru evacuarea civililor, în particular din oraşul strategic Mariupol, port la Marea Azov asediat de săptămâni de forţele ruse, potrivit Agerpres.

Primul punct al agendei vizitei lui Guterres la Moscova este o întrevedere cu ministrul de Externe Serghei Lavrov, prevăzută pentru marţi în jurul prânzului, care va fi urmată de o conferinţă de presă la sediul Ministerului de Externe rus.

Apoi, Guterres se va întâlni cu Vladimir Putin la Kremlin. După vizita în Rusia, secretarul general al ONU va merge în Ucraina, unde intenţionează să se întâlnească joi cu preşedintele Volodimir Zelenski.

Ucraina i-a cerut lui Guterres să garanteze un coridor umanitar cu scopul de a evacua civilii care se adăpostesc în oţelăria Azovstal.

Șeful ONU urmează să călătorească joi la Kiev, unde se va întâlni cu preşedintele ucrainean Volodomir Zelenski.

                                                                                                                 Adina Silav