9.4 C
București
duminică, 17 octombrie 2021 - 5:39

Elevul care nu se testează rămâne în online. Testele se vor face pe cheltuială proprie, în cazul refuzului vaccinării

spot_img

Guvernul pregătește un proiect de lege prin care va impune testarea obligatorie a elevilor și cadrelor didactice care refuză vaccinarea anti-COVID. Testele vor fi efectuate de personalul din cabinetele școlare, dar părinții au posibilitatea de a alege și altă variantă de testare dacă o refuză pe cea din școală. Elevii care nu se testează pentru coronavirus vor participa la cursuri în sistemul de predare online, a anunțat premierul Florin Cîțu.

“Elevul netestat rămâne la școala online”

„Noi încercăm să oferim toate variantele de testare ca şcoala să meargă în continuare cu prezenţă fizică. Dacă cineva nu vrea să-şi testeze copilul la şcoală poate s-o facă în altă parte unde are încredere să-l testeze. Copilul netestat rămâne în online”, a spus Cîţu la TVR1.

Totodată, premierul a anunțat că cei care refuză imunizarea anti Covid-19 vor fi obligați să bage mâna în propriul buzunar pentru a se testa.

„Mă interesează ca personalul care lucrează în aceste şcoli să fie vaccinat sau cel puţin testat în perioada următoare. Una este testarea pentru elevi şi alta e pentru personalul didactic. Dacă nu e nimeni infectat se vor face teste şi apoi se va vedea care e situaţia în şcoala respectivă. Într-o localitate în care ai incidenţa aşa mare, probabilitatea e mare să fie cineva infectat, dar noi oferim şi această posibilitate, dacă totuşi există această variantă în care să nu fie în şcoală persoane infectate, să meargă şcoala mai departe. Vom lua pe fiecare clasă în parte şi apoi se va evalua pe şcoală.” a spus Florin Cîţu.

O altă prevedere privind situația școlarilor și a cadrelor didactice se referă la utilizarea testelor rapide antigen non-invazive efectuate din proba de salivă.

                                                                                            C.Dumitrescu