30.4 C
București
sâmbătă, 23 septembrie 2023 - 20:27
No menu items!

GALERIE FOTO. Nouă persoane au murit în incendiul de la spitalul din Constanța

spot_img
  • UPDATE

Nouă persoane ar fi murit în incendiul violent de la secția ATI a Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța, suțin surse din rândul forțelor de intervenției citate de Digi24.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a transmis că, în această dimineață, se aflau internate în unitatea sanitară un număr de 113 persoane, din care 10 persoane în ATI.

Toți pacienții vor fi transferați  la Spitalul Județean De Urgență Constanța, la Spitalul de Pneumoftiziologie și un spital mobil ISU.

La solicitarea ministrului interimar al Sănătății, au fost activate de către DSP Constanța și unitatile sanitare din Medgidia și Mangalia, în caz de nevoie.

Stirea inițială

Patru persoane și-ar fi pierdut viața în incendiul violent de la secția ATI a Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța. 

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Dobrogea” a fost solicitat să intervină, vineri dimineața, în municipiul Constanța la Spitalul de Boli Infecțioase. A fost activat Planul Roșu de intervenție.

Pacienții sunt evacuați, unii în scaune cu rotile și pe targă, iar alții au fost pur și simplu scoși pe geam.

Incendiul se manifestă cu flacără deschisă și degajări mari de fum.

În spital sunt internați zeci de pacienți bolnavi de COVID.

De la ISU Călărași se trimit în sprijin 7 ambulanțe SMURD și 1 autospecială pentru transport victime multiple, iar de la ISU Ialomița se deplasează 1 ambulanță SMURD și 1 autospecială pentru transport victime multiple.

                                                                                                             Adina Silav