9.3 C
București
joi, 21 octombrie 2021 - 3:13

E oficial. Copiii vor intra la meciuri fără teste anti-Covid

spot_img

Minorii (spectatori sau sportivi) sunt exceptați de la testarea anti-Covid, conform noului protocol medical anunțat de Federația Română de Fotbal (FRF). Noul protocol medical a fost aprobat vineri, prin decizie de Comitet de Urgenţă.

Având în vedere noile modificări privind desfăşurarea competiţiilor sportive descrise în Ordinul Comun al MTS şi MS, nr.535/1505/2021, publicat în Monitorul Oficial, ParteaI, nr. 755/11august2021, Federaţia Română de Fotbal a modificat “Protocolul medical pentru desfăşurarea competiţiilor”.

Cea mai importantă modificare este cea referitoare la faptul că minorii sunt exceptaţi de la  testarea anti-Covid, atât ca sportivi, cât şi ca suporteri.

Persoanele eligibile pentru a asista la un meci de fotbal:

  • Persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-COV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare.
  • Persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore.
  • Persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi de la confirmarea infectării cu SARS-CoV-2.
  • Minorii sunt exceptați de la prezentarea dovezilor medicale necesare participării în calitate de spectatori la evenimentul sportiv, se arată în document.

R.D.