18.9 C
București
duminică, 14 aprilie 2024 - 0:59
No menu items!

După potop vine canicula. Meteorologii avertizează că temperaturile vor fi greu de suportat

spot_img

După aproape două săptămâni de ploi torențiale, vremea se schimbă radical în România. Scăpăm de vremea mohorâtă și ploioasă, dar vom avea de îndurat temperaturi extreme ce vor depăși chiar 40 de grade. Meteorologii atrag atenția că disconfortul termic va fi accentuat.

Schimbarea de temperatură va fi influențată de o masă de aer cald, care va domina România în perioada imediat următoare.

„Temperaturile vor fi în creștere treptat și vor ajunge la pragul caniculei. Chiar îl vor depăși. Vor fi maxime de 35 de grade și, uneori, chiar mai mult, la început în vestul țării. Canicula se va extinde și în restul țării. Cea mai afectată va fi zona de sud.

Treptat vorbim de un disconfort termic mai accentuat, deoarece atmosfera este încă foarte bogată în umezeală”, a explicat meteorologul Alina Șerban.

Specialiștii se pregătesc de noi alerte, de data aceasta privind temperaturile crescute care se vor înregistra mai ales în vestul și sudul țării, iar acestea s-ar putea emite începând chiar cu ziua de marți.