17.7 C
București
miercuri, 29 mai 2024 - 20:39
No menu items!

După 12 ani, Mihăilești, la un pas de o nouă tragedie. Un TIR cu 800 de butelii a luat foc. Localnicii au fost evacuați. VIDEO

spot_img

Un TIR încărcat cu 800 de butelii cu gaz a luat foc, vineri dimineaţa, pe DN2 (E85), în localitatea Mihăileşti (județul Buzău). Mai multe butelii au explodat după izbucnirea incendiului. Localnicii au fost evacuați, pe o rază de 500 de metri.

Potrivit Centrului Infotrafic al Poliției Române, un TIR încărcat cu butelii a luat foc pe DN2E85 pe raza localității Mihăilești, în județul Buzău, circulația rutieră fiind întreruptă la această oră în zonă, între orașele Urziceni și Buzău.

Nu mai puțin de 23 de polițiști au fost trimiși în zonă, șase echipe de pompieri, cu șase autospeciale, încearcă să limteze efectele incendiului.

Cu peste 12 ani în urmă, pe 24 mai 2004, în aceeași zonă, 18 oameni, doi jurnaliști și pompieri, au murit după ce un TIR încărcat cu 20 de tone de azotat de amoniu s-a răsturnat și a explodat.

  • UPDATE

Reprezentanții Poiției au precizat că, polițiștii trimiși la fața locului au acționat pentru restricționarea traficului rutier în zonă și  fluidizarea traficului pe rutele ocolitoare pentru evitarea eventualelor  blocaje, astfel încât echipajele de intervenție să poată ajunge la locul evenimentului. „De asemenea s-a acordat sprijin la evacuarea populației, astfel încât, în prezent, nu este înregistrată nicio victimă. Echipa de cercetare este la fața locului și va acționa imediat ce incendiul va fi lichidat. În sprijinul acesteia, din dispoziția șefului Poliției Române, la fața locului s-au deplasat și specialiști de la Institutul Național de Criminalistică. Totodată, polițiștii verifică și legalitatea transportului”, au mai precizat oficialii Poliției.

R.D.

foto: Politia Romana