marți, 24 noiembrie 2020 - 7:53

Frigărui de pui cu sos de arahide

Moș Nicolae, sfătuit să păstreze distanța în Europa (Round-up Reuters)

Cu restricții privind adunările de familie, instrucțiuni de a nu se îmbrățișa și o cerere politicoasă adresată Sfântului Nicolae de a „păstra distanța”, Europa...

Armata va coordona logistic vaccinarea anticovid în România. 6 spitale militare devin centre regionale

Ministerul Apărării Naţionale va asigura transportul terestru şi aerian pentru toate dozele de vaccin de la sosirea în ţară a acestora, dar şi preluarea...

Germania interzice artificiile de Revelion pentru a proteja spitalele

Germanilor li se spune să se pregătească pentru interzicerea artificiilor în sărbătorile lor tradiționale de Anul Nou, singura perioadă a anului în care persoanelor...

Loredana, Brenciu, Holograf, Iris, Vunk, pe lista celor aproape 100 de artiști care cer ajutor de stat

Intr-o scrisoare deschisa adresata premierului, vicepremierului si ministrului Culturii, 95 de artisti, intre care Cristi Minculescu, Directia 5, Horia Brenciu, Cargo, Holograf, Loredana, Andra,...

Motto: „Mâncarea este simbolul dragostei atunci când cuvintele nu sunt adecvate” (Alan D. Wolfelt)

Ingrediente:

  • 1 piept pui,
  • 2 linguri ulei,
  • 1 ceapă roșie,
  • 2 căței de usturoi,
  • 1 linguriță pastă de ardei,
  • 2 linguri pastă de roșii,
  • 2 linguri unt de arahide,
  • 100 ml lapte de cocos,
  • 1 linguriță zahăr brun,
  • sare,
  • piper.

Mod de preparare:

Ceapa și usturoiul, tăiate mărunt, se călesc în uleiul încins.

reteta

Când încep să-și schimbe textura și devin sticloase, se adaugă pastă de ardei și rosii. Lăsăm 1 minut, cât să se parfumeze amestecul și adăugăm untul de arahide, laptele de cocos și zahărul brun.

reteta1

Fierbem sosul pentru 5 minute, amestecând din când în când, până când acesta începe să se îngroașe. Asezonăm cu suc de lămâie, sare și piper și îl dăm la rece.

Între timp, spălăm pieptul de pui și îl tăiem cuburi. Îl lăsăm la scurs cât timp se răcește sosul de arahide, apoi îl amestecăm cu sosul răcit. Acoperim bolul cu carnea marinată, folosind o folie alimentară și îl dăm la rece pentru 3 ore.

reteta2

La finalul celor 3 ore, scoatem carnea de la rece și așezăm cuburile de carne pe bețele de frigărui.

reteta3

Se frig fie la cuptorul încălzit la 200 grade pentru 25 minute, fie pe grătar.

Se servesc calde,  alături de sosul de iaurt cu ghimbir.

reteta4

Poftă bună!

Nicoleta Popa

Acțiunile caritabile și stresul pandemiei i-au adus unui milionar român minimul de pedeapsă pentru tentativă de omor

Trimis în judecată pentru tentativă de omor, după ce a înjughiat o angajată de mai multe ori în gât, piept și adomen, milionarul Mihai...

Coronavirusuri strâns legate de virusul pandemic, descoperite în Japonia și Cambodgia. Niciunul nu e capabil să infecteze oameni

Două congelatoare ale unor laboratoare din Asia aunt scena unor descoperiri surprinzătoare, scrie revista Nature, în premieră. Mai mulți cercetători au găsit un coronavirus...

Premierele pandemiei: OMS a dat „undă verde” unui vaccin anti-polio aflat încă în faza de studii

După o serie de rezultate pozitive din studiile clinice cu vaccinuri COVID-19, dezvoltatorii caută acum aprobări de „utilizare de urgență”, care ar putea da...

Reîncepe sau nu școala în februarie? Ministerul Educației face precizări, după declarația unui secretar de stat

Ministerul Educației vine cu precizări oficiale cu privire la modul în care va continua școala în România, după ce noul secretar de stat responsabil...

De ce sunt românii nemulțumiți de munca de acasă (Studiu)

Aproape jumătate dintre românii (48%) care muncesc de acasă apreciază faptul că nu mai petrec timp în trafic, însă, pe de altă parte, mai...