joi, 9 iulie 2020 - 16:20

Frigărui de pui cu sos de arahide

Danemarca introduce „certificatul” COVID-19

Danemarca a introdus un aşa-numit certificat COVID-19 pentru a facilita planurile cetăţenilor de a călători în străinătate pe perioada pandemiei, a anunţat miercuri Ministerul...

Bulgaria închide din nou cluburile de noapte și interzice adunările publice cu mai mult de 30 de persoane

Cluburile de noapte şi discotecile din interior din Bulgaria se vor închide, spectatorii nu vor mai avea acces la evenimente sportive şi toate adunările...

Doi turiști români, diagnosticați cu COVID-19 în timpul vacanței în Grecia

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) precizează că, potrivit datelor comunicate de către autorităţile locale elene Consulatului General al României la Salonic, un cetăţean român aflat...

Armata și poliția, mobilizare cu avioane și drone, pentru izolarea în case a 5 milioane de australieni

Cinci milioane de persoane se află joi în izolare la domiciliu în Melbourne, al doilea oraş ca mărime din Australia, care se confruntă cu...

Motto: „Mâncarea este simbolul dragostei atunci când cuvintele nu sunt adecvate” (Alan D. Wolfelt)

Ingrediente:

  • 1 piept pui,
  • 2 linguri ulei,
  • 1 ceapă roșie,
  • 2 căței de usturoi,
  • 1 linguriță pastă de ardei,
  • 2 linguri pastă de roșii,
  • 2 linguri unt de arahide,
  • 100 ml lapte de cocos,
  • 1 linguriță zahăr brun,
  • sare,
  • piper.

Mod de preparare:

Ceapa și usturoiul, tăiate mărunt, se călesc în uleiul încins.

reteta

Când încep să-și schimbe textura și devin sticloase, se adaugă pastă de ardei și rosii. Lăsăm 1 minut, cât să se parfumeze amestecul și adăugăm untul de arahide, laptele de cocos și zahărul brun.

reteta1

Fierbem sosul pentru 5 minute, amestecând din când în când, până când acesta începe să se îngroașe. Asezonăm cu suc de lămâie, sare și piper și îl dăm la rece.

Între timp, spălăm pieptul de pui și îl tăiem cuburi. Îl lăsăm la scurs cât timp se răcește sosul de arahide, apoi îl amestecăm cu sosul răcit. Acoperim bolul cu carnea marinată, folosind o folie alimentară și îl dăm la rece pentru 3 ore.

reteta2

La finalul celor 3 ore, scoatem carnea de la rece și așezăm cuburile de carne pe bețele de frigărui.

reteta3

Se frig fie la cuptorul încălzit la 200 grade pentru 25 minute, fie pe grătar.

Se servesc calde,  alături de sosul de iaurt cu ghimbir.

reteta4

Poftă bună!

Nicoleta Popa

Cum au recunoscut oficialii americani erorile testelor pentru Covid-19

Centrele americane pentru controlul și prevenirea bolilor, recunosc că desfășurarea defectuoasă a testelor SARS-CoV-2 în acest an reflectă erorile anterioare în dezvoltarea unui test...

Președintele sârb renunță la restricții după un val de proteste violente

Președintele sârb, Aleksandar Vucic, a declarat miercuri că ar putea fi evitată impunerea unei etape de carantină pentru combaterea reizbucnirii coronavirusului, după ce protestele...

Tăriceanu: Sper la o dezbatere serioasă pe legea carantinării, nu la un „aranjament subteran”

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, susține că proiectul de lege privind carantinarea și izolarea persoanelor și bunurilor are o mulțime de probleme și trebuie...

Primarul din Giurgiu: M-am lepădat de tandemul toxic Bădălău-Mina. Candidez din partea Pro România

Primarul din Giugiu, Nicolae Barbu, a transmis o scrisoare către cetățeni prin care îi anunță că s-a ”lepădat” de PSD și de Niculae Bădălău....

Ce calcule fac cercetătorii altor state pentru a afla adevărata rată a infectărilor

Zeci de grupuri de cercetare din întreaga lume au început să analizeze apele uzate ca o modalitate de a estima cu mai mare precizie...