Dragnea, despre amnistie și oamenii nevinovați abuzați cu protocoalele secrete

Liderul PSD a vorbit, duminică seara, la Antena 3, despre intențiile legislative referitoare la amnistie și despre soluțiile juridice care există.

„Ideea nu e o iluzie juridică, ca să discutăm tranşant”, a subliniat Liviu Dragnea. „Se vorbeşte de mult timp despre a se găsi un pachet de soluţii să se repare toate nenorocirile generate de implicarea serviciilor în justiţie şi de rezultatele odioase ale acestor protocoale. Pentru mine şi pentru noi ca partid ideea nu e o iluzie juridică”.

Dragnea a explicat că „s-a cerut Guvernului şi premierului şi ministrului justiţiei să se găsească soluţiile pentru ca efectele acestor protocoale nenorocite să fie şterse”. „Nu trebuie să o mai lungească mult. Să se dea posibilitatea ca cei nevinovaţi să nu mai plătească costul vânătorii de vrăjitoare!”, a spus liderul PSD.

„În ce ţară mai avem două treimi dintre magistraţi cu dosare la DNA? Cum să creadă românul că judecătorul e liber să îl judece? E un procent uriaş de români care cred că pot ajunge în puşcărie nevinovaţi. Cred că la un moment dat ministrul Toader trebuie să finalizeze propunerile de acte normative”, a precizat Dragnea.

Pe de altă parte, el a vorbit despre celebra OUG 6 din 2016, dată de Cioloș și Raluca Prună. „Avem în Parlament şi luăm în dezbatere serios OUG 6, care le-a dat puteri de cercetare penală ofiţerilor SRI, OUG dată de doamna Prună. Nu a ieşit nimeni în stradă atunci. O să discutăm săptămâna asta ce punem în legea de abrogare a OUG ca efecte după ce OUG nu mai e în vigoare”, a declarat Dragnea subliniind că nu se mai poate aștepta la nesfârșit. „Domnul ministru trebuie să aibă o oarecare grabă. E un om temeinic, dar aici trebuie să vină cu nişte propuneri. Eu nu dau ultimatumuri, dar nu putem să stăm la nesfârşit să ne plângem de protocoale, de abuzuri. Am văzut acum că 12 ofiţeri SRI sunt anchetaţi că au falsificat înregistrări. Câte mii or fi în acelaşi fel? Cine mai ştie care este condamnat pe drept sau pe nedrept, care e anchetat pe probe ilegale? Nu putem să ne lamentam la nesfârşit”.

Acestea sunt câteva dintre motivele pentru care PSD s-a bătut pentru legile justiţiei. „Nu vom ceda şi mergem înainte”, a spus Dragnea. „România trebuie adusă în matcă constituţională, altfel cu această arhitectură bulversată abuzurile vor continua. Asta vrem în România? Milioane de romani nu vor asta, dincolo de înjurături, de proteste, statul român trebuie readus în matcă lui constituţionala. Ideea de „rezist” e rezistenta faţă de aducerea la normalitate”, a menționat liderul PSD.

Valeriu Motoc

NICIUN COMENTARIU