-1.2 C
București
joi, 27 ianuarie 2022 - 5:24
No menu items!

Dragnea explică ce s-a întâmplat în și după 10 august

spot_img

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a adus lămuriri pe seama a ceea ce s-a întâmplat în 10 august, la protestele violente, dar și ce a urmat după, în plan politic.

„A apărut o supărare cu doamna Dan”, a spus Dragnea, subliniind că „nu poţi să vii cu argumente insuficiente ca să ceri demisia ministrului de interne!”. El este convins că „doamnei Firea i s-a inoculat ideea că cineva vrea să arunce vina ipotetică pentru 10 august pe umerii doamnei prefect”.

Liderul social-democrat a spus răspicat că și el și întreg partidul nu pot vorbi despre vreo vină pentru ce s-a întâmplat în 10 august, fiind convinși că „jandarmii şi-au făcut datoria, toate acţiunile fiind făcute prin respectarea legislaţiei şi cu avertizări suficiente”. „PSD ce trebuia să facă? Să o demită pe Carmen Dan spunând că PSD i-a adus pe cei violenţi în stradă?”, a spus Dragnea

El și-a exprimat speranța că în curând ovr apărea probe și elemente care să dovedească tentativa de lovitură de stat. „Noi pe 10 august am avut elemente ca să vorbim de o tentativă de lovitura de stat. Sunt convins că săptămâna viitoare vor ieşi dovezi, informaţii că s-au finanţat aceste proteste, că au vrut să ocupe sediul Guvernului. Sunt elemente de tentativă de lovitura de stat. Sper că DIICOT să îşi facă datoria faţă de stat, nu faţă de un individ sau grupuri de interese. Este foarte greu să se mai ascundă adevărul”, a declarat liderul PSD.

El este de părere că „s-a urmărit prin toate acţiunile, inclusiv ale lui Lazăr, să se intimideze Jandarmeria ca să pregătească o altă acţiune în care jandarmii să se dea la o parte”.

Liviu Dragnea speră ca Gabriela Firea „să fie sinceră şi să fie dezinformată”. „I-am rugat tot timpul pe colegi să aibă acoperire când vorbesc. Eu nu ştiu ce s-a discutat la Interne, la Jandarmerie. Ceea ce ştiu şi ştiam cu toţii e că în 10 august se pregăteşte un eveniment în care să se provoace multe violente şi stricăciuni. Ce au făcut jandarmii e într-un raport care nu e public şi care nu are legătură cu partidul”, a declarat social-democratul.

Valeriu Motoc