Dragnea: Iohannis face orice să blocheze activitatea Guvernului și aplicarea programului de guvernare

Liderul social-democrat Liviu Dragnea a explicat problema rectificării bugetare și a readus în discuție intențiile lui Klaus Iohannis de a bloca prin orice mijloace activitatea Guvernului.

Liviu Dragnea crede că Guvernul, „din prea multă dorinţă de colaborare, a solicitat acest aviz”. „În legea CSAT, care conţine nişte atribuţii exagerate, se spune că proiectele de buget ale instituţiilor din sistemul de siguranţa naţională trebuie avizate în CSAT. De aici s-a mers la ideea că CSAT trebuie să avizeze tot bugetul. E o aberaţie, dar trecând peste asta, după ce că a fost solicitat avizul, nu putea să îl pună a doua zi, a treia zi, l-a pus pe 5 septembrie, în intervalul ăsta l-a interesat să intrăm în septembrie doar-doar se mai întârzie niţel. Acum e de notorietate că s-a ridicat de la masă, «am suspendat şedinţa, la revedere». Face orice să blocheze Guvernul”, a declarat Dragnea la Antena 3.

El a explicat că nu a tăiat nimeni din bugetele serviciilor secrete fără a se purta discuții cu reprezentanții acestora. „Nu le-a tăiat nimeni banii, s-au purtat discuţii cu fiecare din aceste instituţii şi s-a ajuns la o valoare acceptată de ambele părţi. Aş vrea să se declasifice discuţia din CSAT, ar fi important să vadă publicul ce s-a discutat acolo. Nu e nici un secret şi ar trebui să vedem dacă cei de la instituţii au ţipat sau au înţeles până la urmă că nu au probleme în funcţionare”, a spus liderul PSD.

El a făcut o comparație cu mandatul lui Traian Băsescu, care a atacat în cei zece ani de șef al statului 31 de legi la Curtea Constituțională. „Iohannis în ultimele şapte luni a atacat 37 de legi. Vreau să blocheze orice se poate. Au fost legi care ne-a mirat că i-au scăpat”, a spus Dragnea. Singura opțiune pentru a scăpa de Iohannis sunt, în opinia sa, „alegerile de anul viitor”. „Continuăm cu legislaţia pe parcursul parlamentar al adoptării. Le întârzie cât poate, dar până la urmă le adoptăm. Legile justiţiei au intrat în dezbatere în toamna şi de mult stăm în joacă asta cu atac la CCR, cu retrimitere la Parlament”, a declarat Dragnea.

Valeriu Motoc

NICIUN COMENTARIU