-1.2 C
București
joi, 27 ianuarie 2022 - 5:26
No menu items!

Două schelete găsite la marginea unui câmp, între Caracal și Slatina

spot_img

Parchetul Tribunalului Olt a deschis dosar penal și a cerut o expertiză a Institutului Național de Medicină Legală „Mina Minovici”, după ce doi agricultori au descoperit două schelete la marginea unui câmp, la aproximativ de kilometri distanță de casa lui Gheorghe Dincă. 

„Până în prezent nu este nici un indiciu care să lege acest caz de dosarul Dincă. În raport de ceea ce am găsit se fac cercetări pentru omor calificat pentru două sau mai multe persoane. S-a dispus o expertiză și  se așteaptă concluziile expertizei“, a declarat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt a Anca Anuță. 

„Am arat și când am arat ne-am pomenit cu niște oase și până când a venit poliția am dat de încă un cap și un schelet întreg la marginea drumului”, au povestit presei fermierii.

Agricultorii au intrat cu tractorul pe un câmp care nu fusese lucrat de mai mulți ani, la mică distanță de o șosea, utilajul scoțând la suprafață mai întîi un craniu uman și alte oase. Speriați, locanicii au alertat poliția și parchetul care au făcut cercetpri la fața locului și au cerut ajutorul specialiștilor INML din București pentru identificarea resturilor umane. 

Având în vedere că scheletele au fost doar îngropate și nu prezintă alte urme de deteriorare, cel mai probabil un atropolog va putea stabili profilul biologic al victimelor precum și detalii legate de cauzele morții. Informațiile fi analizate prin comparație cu baza de date dispăruți. În statisticile IGPR se regăsesc nu mai puțin 2.400 de cadavre cu identitate necunoscută și peste 2.700 de dispăruți.