3.9 C
București
marți, 7 decembrie 2021 - 8:55
No menu items!

Două localități din Cluj, la un pas de carantina totală

spot_img

Autoritățile din Cluj propun intrarea în carantină a localităților Sic și Săvădisla, o decizie în acest sens urmând să fie luată joi seara, în ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Cluj.

Prefectul județului Cluj, Mircea Abrudean, a anunțat că în ședința de joi seara a CJSU Cluj va fi luată în discuție instituirea carantinei în localitățile Sic și Săvădisla. „Diseară propunem carantinarea a 2 UAT uri, Sic și Săvădisla”, a spus prefectul, relatează Mediafax.

De asemenea, Mircea Abrudean a declarat că orașul Câmpia Turzii și comuna Feleacu vor trece în scenariul roșu, ceea ce înseamnă că masca va deveni obligatorie în spațiile închise și deschise și că activitățile didactice vor fi suspendate, în regim față în față, pentru două săptămâni.

Potrivit statisticilor Prefecturii Cluj, în ultimele 24 de ore, 338 de persoane au fost confirmate cu Covid-19. În județ s-au făcut 2462 de teste, din care 1244 la cerere și 1281 teste diagnostic grupe de risc.

În spitalele din Cluj sunt internați 461 de pacienți cu Covid, din care 410 din județul Cluj, iar la ATI sunt 35 de persoane internate, din care 33 din județ.

În prezent, 778 de persoane sunt internate la Terapie Intensivă în toată țara. Și 98 de decese cauzate de Covid-19 au fost raportate în ultimele 24 de ore. În toată țara au fost anunțate, joi, 4.902 de noi cazuri de infectare cu SARS-COV-2 – cel mai mare bilanţ zilnic de la declanşarea pandemiei.