4.4 C
București
marți, 7 decembrie 2021 - 12:06
No menu items!

Programele candidaților PNL Buzău la alegerile parlamentare

spot_img

Candidații organizației județene Buzău a Partidului Națio­nal Liberal au depus, ieri, la Biroul Electoral Județean, dosarele în vederea participării la alegerile parlamentare din 6 decembrie.

Lista liberalilor buzoieni pentru Camera De­pu­taților este deschisă de președintele interimar al PNL, Gabriel Avrămescu, urmat de Claudia Benchescu – fost consilier în Parlamentul European și ex-consilier al mi­nistrului Economiei Varujan Vosganian -, în prezent angajată a Autorității pentru Suprave­ghe­re Financiară, și de omul de afaceri nehoian Mircea Posea. Pe primul loc pe lista de candidați pentru Senat se află jurnalistul Vlad Pufu, președintele interimar al organizației municipale PNL Buzău, urmat de Viorel Holban, președinte al organizației municipale Râm­nicu Sărat.

Programe pentru șomeri, antreprenori și tineri

Președintele PNL Bu­zău, Gabriel Avrămescu, a spus că ținta liberalilor o reprezintă buzoienii aflați în șomaj, antreprenorii și tinerii din județ: „Este o zi importantă pentru noua echipă de conducere a PNL Buzău; am venit cu susținerea celor 18.174 de buzoieni care au semnat listele de susținere a candidaților noștri. Suntem o echipă de oameni tineri, suntem o echipă de oameni profesioniști, suntem o echipă de oameni care s-au întors acasă să-și facă treaba și, împreună, să contribuim la dezvoltarea Buzăului. Am ve­nit aici, în fața dumneavoastră și în fața buzoienilor pentru a recâștiga încrederea oamenilor în clasa politică, pentru a ne pune proiectele în aplicare,  pentru a reda comunității care ne-a crescut ceva din experiența noastră și pentru a face acasă ceea ce am învățat și ceea ce putem oferi buzoienilor. Veneam acum pe stradă și vedeam vorbindu-se despre siguranța locurilor de muncă (aluzie la bannerele PSD, n.r.), în condițiile în care vorbim de județul care este pe primul loc ca și șomaj. Avem, în ceea ce privește locurile de muncă, o situație care nu a fost rezolvată, vom căuta soluții pentru crearea de noi locuri de muncă, căutăm soluții și avem și proiecte pentru dezvoltarea antreprenoriatului, și ne dorim foarte mult să oprim plecarea tinerilor din județ; să aibă soluții aici, să aibă soluții pentru a-și finaliza studiile, și studiile universitare, pentru că este nevoie de oameni tineri, este nevoie de oameni noi, atât în administrația județului, cât și ca reprezentanți la București. Noi am demonstrat acolo unde ne-am desfășurat activitatea că suntem o forță, deci putem reprezenta o forță a schimbării. Și asta s-a întâmplat cu fiecare dintre noi acolo unde am profesat și unde am activat. Și sunt convins că oameni care astăzi au venit în fața dumneavoastră sunt oamenii care pot însemna o schimbare reală a Buzăului”, a spus liderul PNL Buzău, Gabriel Avrămescu, primul pe lista de candidați liberali pentru Camera Depu­taților.

La rândul său, președintele organizației municipale, Vlad Pufu, a afirmat că programele sale se referă cu precădere la tineri: „Am un mesaj pentru tineri. Noi trebuie să ne întrebăm, la nivelul societății buzoiene, de ce ne pleacă tinerii. De ce pleacă tinerii în străinătate, de ce ne pleacă tinerii în București sau pe oriunde. Veți vedea programe pentru tineri, trebuie să reușim să îi înțelegem, să reușim să construim aici pentru ei, să reușim să vorbim cu ei aceeași limbă, pentru a nu ne mai trezi ca în aceste zile, cu cel mai mare șomaj din țară. Este un deziderat al meu în această campanie și, ulterior, în programul de parlamentar dacă voi ieși și dacă buzoienii vor avea încredere în programele mele; cred că este un deziderat pe care îl voi atinge”, a spus Pufu.

Pufu: „Presa din Buzău este umilită în această perioadă”

Dat fiind că este primul jur­nalist buzoian care face pasul dincolo de “baricada” dintre presă și politic, l-am întrebat pe Vlad Pufu cum se vede lumea din acea parte. „Este o întrebare foarte complicată, pentru că este o dife­rență de la cer la pământ. Ani de zile să înveți jurnaliștii cum să intre dincolo de baricade, iar astăzi să fii tu acolo mi se pare ușor bizar. Dar mă voi obișnui, ușor-ușor, și să vorbesc într-un mesaj politic – este cel mai greu lucru cu care încerc să mă obișnuiesc  -, dar am intrat să fiu jucător și vom juca bine!”, a spus acesta.  El a spus că presa trebuie susținută cu programe care să confere independență mass-media: „Nu îi voi uita pe jurnaliști, pentru că mi s-a părut și mi se pare că presa din Buzău, cel puțin, este umilită în această perioadă, pentru că a fost lăsată de izbeliște, a fost lăsată special într-o situație de pauperitate, astfel încât să ceară ajutorul în diverse locuri. Nu le spun zone politice, sau nu numai. Presa trebuie să își recapete identitatea, presa trebuie să își recapete forța și puterea de a spune; de a spune <nu>, de a spune <da>, de a fi parte în societate civilă, parte­ner activ care să construiască. {i aceasta nu se face decât prin independență și prin programe, probabil pe proiecte europene și prin alte programe așa cum este acest program pe care guvernul PNL l-a inițiat, de ajutorare a presei, prin difuzarea de informări (privind pandemia, n.r.), program care se desfășoară la ora actuală. Acestea sunt metode și soluții pentru dezvoltarea unei prese active și independente. Și este soluția pentru viitor”, a mai spus Vlad Pufu, primul pe lista de candidați ai PNL Buzău pentru Senat.

Gabriel Avrămescu (41 de ani), fost funcționar în Prefectura Buzău, fost șef la Galați la Finanțele Publice și apoi la Prefectură, de câteva zile înscăunat șef la PNL Buzău. E locul 1 la Camera Deputaților și sigur de mandatul de parlamentar.

Claudia Benchescu (33 de ani) e pe locul 2 la Camera Deputaților. E bucureșteancă, dar cu origini buzoiene, cu bunici de la Amaru. A fost consilieră la Parlamentul European și Ministerul Economiei. Ultima dată a lucrat la ASF. Ca să fie deputată PNL Buz[u trebuie să obțină un scor foarte bun – în jur de 30%.

Vlad Pufu, absolvent de Hasdeu și ASE, ziarist, om de afaceri, fondator și proprietar al ziarului Șansa, Focus TV și Focus FM. „Am decis să candidez întrucât există riscul ca la Buzău PSD să devină partid-stat, iar democrația va avea de suferit. Vom încerca să aducem înapoi pe liberalii care din diverse motive au părăsit organizația de la Buzău în ultimii ani”. Pufu are șanse să ajungă senator, dar există riscul ca Dorin Bădulescu să-i sufle mandatul – dacă PMP Buzău va avea un scor mare (precum în 2016).