19.1 C
București
marți, 16 aprilie 2024 - 6:53
No menu items!

DOSARUL „ZAMBACCIAN” Dana Năstase, în fața instanței: „Ioan Păun ne-a spus că este ofițer sub acoperire”

spot_img

dana_nastase_dna

Daniela Năstase, soția fostului premier Adrian Năstase, și-a susținut, luni, nevinovăția, în fața magistraților Curții Supreme, care judecă recursul în dosarul „Zambaccian”. În timpul interogatoriului, aceasta a declarat, în premieră, în acest caz că, în 2003, în China, consulul onorific al României, Ioan Păun, i-ar fi spus (în fața soției acestuia și a Irinei Jianu) că lucrează sub acoperire.

Familia Năstase a avut contracte de asociere cu Conimpuls – noi să punem la dispoziție un teren și să primim, în schimb, un apartament la cheie. Am pus la dispoziție terenul respectiv, am și plătit apartamentul. Situația în care ne aflăm în prezent este un proces de desocotire cu societatea Conimpuls. (…)Nu am primit niciodată un formular în alb din China, nici ștampilat, nici cu antet, NIMIC. Singurii bani pe care eu și sotul meu i-am dat lui Ioan Păun sunt cei 35.000 de dolari, necesari pentru medicamente și medici. (…)În 2003, când eram în China, Ioan Păun ne-a spus că este ofițer sub acoperire. De față erau soția dumnealui și Irina Jianu. Eram la masă când ne-a zis, nu a avut nimeni nicio reacție. Pentru mine era nesemnificativ. Știam de la tatăl meu cum se ajunge la ambasadă și multe alte lucruri, deci afirmația lui Păun nu m-a surprins și nu m-a deranjat.

Daniela Năstase

 Soția fostului premier a mai precizat, în fața instanței că, toate obiectele sanitare din apartamentul familiei Năstase din Strada Zambaccian, din centrul Capitalei, sunt din Italia, și nu din China așa cum au arătat procurorii DNA în rechizitoriu.

„Părinții mei au fost la post în China 7 ani, tatăl meu a fost ambasador 7 ani în China. Toate obiectele asiatice existente în proprietatea noastră fie sunt moștenite de la părinți, fie sunt cumpărate de noi personal. Această situație este demonstrată prin probe depuse la dosar- fotografii de familie, documente de achiziție. Îmi susțin nevinovăția referitor la toate capetele de acuzare„, a adăugat Daniela Năstase.

R.D.