13.9 C
București
joi, 25 aprilie 2024 - 2:02
No menu items!

Donald Trump va fi testat zilnic de COVID-19. S-a aflat în apropierea funcționarului depistat pozitiv

spot_img

Cel mai recent test pozitiv a zguduit Casa Albă, aflată deja în tensiune după ce valetul militar al președintelui a purtat virusul în resedința celui mai puternic om din lume, scrie New York Times. Katie Miller, secretarul de presă al vicepreședintelui și un purtător de cuvânt al echipei strategice de luptă contra COVID-19 de la Casa Albă, au fost testate pozitiv, vineri dimineață, după ce cu o zi înainte rezultatul fusese negativ.

Un oficial guvernamental a mai spus vineri că Serviciul Secret are 11 cazuri active de coronavirus, dar nu era clar dacă erau agenți care s-au aflat în misiunea la Casa Albă.

Nici președintele Trump și nici vicepreședintele Pence nu poartă în mod regulat o mască, dar acum amândoi sunt testați zilnic. Rezultatele lor au fost negative chiar și după ultimele două cazuri confirmate. 

Rezultatul ultimului test al secretarului de presă generat o întârziere cu o oră a zborului programat pentru vicepreședinte, astfel încât alte șase ajutoare care au fost în contact cu aceasta să poată fi escortate afară din avion, la baza Andrews, înainte de decolare.

Toți cei șase mai târziu au avut rezultate negative, dar au fost trimiși acasă din prudență, au spus oficialii. Dna Miller este căsătorită cu Stephen Miller, consilierul principal al președintelui, iar el a fost testat din nou vineri, iar rezultatele au revenit negative.

Dna Miller a fost în vecinătatea președintelui în ultimele zile, inclusiv în timpul apariției sale Fox News duminică la Memorialul Lincoln și din nou joi în Grădina Trandafirilor.

Mai mulți consilieri prezidențiali sunt testați zilnic, la fel ca aproximativ 10 membri ai personalului vicepreședintelui, a spus un oficial. Mult mai des decât în cazul altor oficiali ai Casei Albe care lucrează alături în clădirea de birouri executive Eisenhower.