marți, 26 ianuarie 2021 - 5:32

Donald Trump poartă mască în public pentru prima dată în timpul pandemiei Covid-19

Moderna anunță că vaccinul său este eficient și împotriva tulpinilor din Marea Britanie și Africa de Sud

moderna a anunțat, luni, printr-un comunicat, că vaccinul anti-Covid dezvoltat de companie neutralizează tulpinile identificate în Marea Britanie și Africa de Sud. „Vaccinul COVID-19 produs...

Lista funcţiilor vizate de USR-PLUS în toate ministerele și instituțiile

USR-PLUS negociază, zilele acestea, funcțiile pe care le vizează în toate agențiile și ministerele. Conform stiripesurse.ro, formațiunea condusă de Dan Barna și Dacian Cioloș...

Ministerul Sănătății explică ce înseamnă “95% eficacitate” la vaccinul COVID-19

Ministerul Sănătății a dat, luni, explicații despre ce  înseamnă eficacitatea de 95% la un vaccin. „Eficacitate 95% nu înseamnă, cum poate ar fi ușor...

Senatorii și-au votat bugetul pe 2021. Ce sumă va fi alocată pensiilor speciale, ale foștilor senatori

Senatorii și-au votat bugetul, într-o sesiune extraordinară de luni, 25 ianuarie. Proiectul bugetului, votat de 88 de senatori "pentru" și cu 44 de abțineri,...

Președintele SUA a purtat o mască în public pentru prima dată în timpul unei vizite la un spital militar, după o scurtă plimbare cu elicopterul de la Casa Albă, sâmbătă seara, scrie The Guardian. Decizia președintelui de a purta o mască a apărut în condițiile în care infectprile au crescut la niveluri record în SUA și după ce consilierii și experții au cerut lui Trump să urmeze liniile directoare ale propriului său guvern privind acoperirea feței.

Trump a zburat către Centrul Militar Militar Național Walter Reed din Washington DC, pentru a întâlni militarii răniți și cadrele medicale care au grijă de pacienții cu Covid-19.

Când a părăsit Casa Albă, Trump le-a spus reporterilor: „Când sunteți într-un spital, mai ales … cred că este de așteptat să purtați o mască.”

Singura altă dată când Trump a fost văzut purtând o mască a fost în spatele scenei în timpul unui tur al unei fabrici Ford în mai.

La vremea respectivă, el a refuzat să poarte o mască în public, deoarece a spus că nu vrea să ofere plăcere presei adunate.

În ultimele săptămâni, mai multe persoane care lucrează în apropierea președintelui au fost diagnosticate cu COVID-19. Iubita fiului său Donald Jr, Kimberly Guilfoyle, a fost pozitivă pentru Covid-19 înainte de mitingul lui Trump la Mount Rushmore pe 3 iulie, iar cuplul a trebuit să intre în carantină.

America înregistrează recorduri pentru noile infectări aproape în fiecare zi, iar spitalele din noile focare din statele sudice și occidentale se află sub tensiune severă. Mulți cred că întreprinderile din aceste zone s-au redeschis prea curând, după presiunile repetate ale președintelui, fără ca virusul să fie sub control.

Trump a purtat o mască de culoare închisă în timp ce a vizitat spitalul sâmbătă, fiind încojurat de o echipă care purta măști.

Cei mai proeminenți republicani la nivel național, inclusiv vicepreședintele Mike Pence și liderul Senatului, Mitch McConnell, au aprobat tardiv purtarea de măști în ultimele zile, pe măsură ce coronavirusul a câștigat teren.

Oamenii apropiați lui Trump au declarat pentru Associated Press că președintele se teme că o mască îl va face să pară slab și este îngrijorat că s-a concentrat asupra crizei de sănătate publică, mai degrabă decât a redresării economice.

Deși nu a purtat măcat o singură dată, Trump a trimis semnale amestecate despre măști, recunoscând că sunt potrivite dacă sunt purtate în interior când oamenii sunt apropiați.

De asemenea, Trump i-a acuzat pe reporteri că le-au purtat ca fiind „corecte din punct de vedere politic” și a retușat mesaje care amintesc de presupusul candidat democrat pentru președinte, Joe Biden, pentru că a purtat o mască.

Subiectul a devenit un scandal politic, senatorul republican Lamar Alexander afirmând recent că măștile nu trebuie privite ca pro-democrate sau anti-Trump.

Îndrumările oficiale ale guvernului federal din SUA recomandă purtarea de protecții pentru față pentru a încetini răspândirea coronavirusului, mai ales atunci când distanțarea socială nu este posibilă.

Noua tulpină de coronavirus, confirmată în Suceava la un bărbat sosit din Marea Britanie

Noua variantă britanică a tulpinii SARS-CoV-2 a fost depistată și la Suceava, la un bărbat de 39 de ani care a venit în România...

Brexit. Cum este afectat comerțul online. Problemele cumpărătorilor din afara și din interiorul Marii Britanii

Ieșirea Marii Britanii din UE și noile reguli de comerț au provocat apariția unor costuri noi pentru clienții magazinelor online din cele două blocuri,...

Cîțu: Pensiile vor fi indexate conform legii. Surse din Guvern: Pensiile vor fi înghețate după majorarea din 2020

Premierul Florin Cîțu a afirmat luni că bugetul pe 2021 se va construi pe actuala legislație, care prevede indexarea pensiilor cu rata inflației. Acesta...

Caii chinuiți găsiți pe un câmp din Techirghiol ar aparține unui procuror DIICOT

Peste 40 de cai au fost filmați, duminica trecută, pe un câmp din localitatea Techirghiol, județul Constanța, în condiții inumane, vizibil slăbiți și înfometați....

Premierul Florin Cîțu vrea să umble la salariile bugetarilor, deși protestele se țin lanț

Premierul Florin Cîțu susține că legea salarizării trebuie rediscutată, astfel încât bugetarii să aibă o creștere salarială în funcție de performanțele pe care le...