-2.3 C
București
duminică, 23 ianuarie 2022 - 2:11
No menu items!

Donald Trump poartă mască în public pentru prima dată în timpul pandemiei Covid-19

spot_img

Președintele SUA a purtat o mască în public pentru prima dată în timpul unei vizite la un spital militar, după o scurtă plimbare cu elicopterul de la Casa Albă, sâmbătă seara, scrie The Guardian. Decizia președintelui de a purta o mască a apărut în condițiile în care infectprile au crescut la niveluri record în SUA și după ce consilierii și experții au cerut lui Trump să urmeze liniile directoare ale propriului său guvern privind acoperirea feței.

Trump a zburat către Centrul Militar Militar Național Walter Reed din Washington DC, pentru a întâlni militarii răniți și cadrele medicale care au grijă de pacienții cu Covid-19.

Când a părăsit Casa Albă, Trump le-a spus reporterilor: „Când sunteți într-un spital, mai ales … cred că este de așteptat să purtați o mască.”

Singura altă dată când Trump a fost văzut purtând o mască a fost în spatele scenei în timpul unui tur al unei fabrici Ford în mai.

La vremea respectivă, el a refuzat să poarte o mască în public, deoarece a spus că nu vrea să ofere plăcere presei adunate.

În ultimele săptămâni, mai multe persoane care lucrează în apropierea președintelui au fost diagnosticate cu COVID-19. Iubita fiului său Donald Jr, Kimberly Guilfoyle, a fost pozitivă pentru Covid-19 înainte de mitingul lui Trump la Mount Rushmore pe 3 iulie, iar cuplul a trebuit să intre în carantină.

America înregistrează recorduri pentru noile infectări aproape în fiecare zi, iar spitalele din noile focare din statele sudice și occidentale se află sub tensiune severă. Mulți cred că întreprinderile din aceste zone s-au redeschis prea curând, după presiunile repetate ale președintelui, fără ca virusul să fie sub control.

Trump a purtat o mască de culoare închisă în timp ce a vizitat spitalul sâmbătă, fiind încojurat de o echipă care purta măști.

Cei mai proeminenți republicani la nivel național, inclusiv vicepreședintele Mike Pence și liderul Senatului, Mitch McConnell, au aprobat tardiv purtarea de măști în ultimele zile, pe măsură ce coronavirusul a câștigat teren.

Oamenii apropiați lui Trump au declarat pentru Associated Press că președintele se teme că o mască îl va face să pară slab și este îngrijorat că s-a concentrat asupra crizei de sănătate publică, mai degrabă decât a redresării economice.

Deși nu a purtat măcat o singură dată, Trump a trimis semnale amestecate despre măști, recunoscând că sunt potrivite dacă sunt purtate în interior când oamenii sunt apropiați.

De asemenea, Trump i-a acuzat pe reporteri că le-au purtat ca fiind „corecte din punct de vedere politic” și a retușat mesaje care amintesc de presupusul candidat democrat pentru președinte, Joe Biden, pentru că a purtat o mască.

Subiectul a devenit un scandal politic, senatorul republican Lamar Alexander afirmând recent că măștile nu trebuie privite ca pro-democrate sau anti-Trump.

Îndrumările oficiale ale guvernului federal din SUA recomandă purtarea de protecții pentru față pentru a încetini răspândirea coronavirusului, mai ales atunci când distanțarea socială nu este posibilă.