2 C
București
duminică, 28 noiembrie 2021 - 5:17
No menu items!

Președintele Senatului: Guvernul a făcut o lege proastă, care pune în pericol pe toată lumea. PSD convoacă CEX

spot_img

Președintele intermar al Senatului a vorbit, duminică, de la sediul PSD, despre legea carantinării și izolării, care se discută acum în parlament. Robert Cazanciuc a lansat un atac la Guvern și spune că ceea ce a trimis Executivul este un act prost. Liderul PSD Marcel Ciolacu a convocat, luni dimineață, o ședință a Comitetului Executiv Național în care conducerea partidului va tranșa legea carantinei.

“Am avut o săptămână în care președintele a ieșit la TV ca să certe pe toată lumea. Dar Guvernul PNL a scăpat situația de sub control”, a afirmat președintre Senatului, Robert Cazanciuc.

„Proiectul de lege elaborat de guvern este un dezastru. Dacă s-ar adopta, am avea o lege în contradicție cu constituția și practica CEDO. Premierul s-a plâns că am amânat votarea legii până luni. E ca și cum un elev care nu a învățat în liceu și a dat bac-ul acum, dă vina pe profesori și pe comisia de examinare. Această lege trebuie să reglementeze nu mai pentru pandemia de acum, dar și pentru viitor. Nu doar noi în Parlament am sesizat aceste nereguli, ci și ONG-uri. Am rugat Guvernul ca până luni să ne dea o notă de fundamentare, așa cum se întâmplă în alte state. Am cerut ministerului Justiţiei să avizeze acest proiect, pentru a arăta dacă actul normativ corespunde legii fundamentale în România şi CEDO. Am cerut aviz şi de la CSM. Legea trebuie să fie clară, uşor de înţeles şi de aplicat, să nu dea naştere la abuzuri. Trebuie să luăm măsuri ferme şi să ne asigurăm că legea e respectată de toţi. O lege proastă nu protejează pe nimeni. O lege proastă pune în pericol pe toată lumea”, a precizat Robert Cazanciuc.

“Noi avem program de lucru. O să stăm în Parlament până vom avea garanția că legea îi protejează pe români. O să vedem de cum vor fi dezbaterile în comisii”, a explicat politicianul social-democrat.