17.5 C
București
duminică, 1 octombrie 2023 - 5:22
No menu items!

„Domnul Cidru”, băutura otrăvită din Rusia. 28 de persoane au murit și alte 70 sunt intoxicate

spot_img

28 de ruși au murit și mai mult de 70 au fost internați în spitale din mai multe regiuni ale Federației Ruse, după ce au consumat „Domnul Cidru”, informează presa internațională. Medicii spun că intoxicarea provine din substanța metanol, conținută de băutura respectivă.

Ministerul Sănătății a raportat 51 de cazuri de otrăvire doar în regiunea Ulyanovsk, unde 18 persoane au murit din cauza otrăvirii cu băutura „Domnul Cidru”.

 „În 18 cazuri, otrăvirea a dus la moarte. Starea celorlalte victime, internate în spitale, este în prezent gravă și moderată. Ținem situația sub control. Datorită muncii coordonate a medicilor, mai mulți pacienți au o tendință pozitivă”, a transmis Direcția de sănătate a administrației regionale.

Într-o altă regiune, Nijni Novgorod, au fost înregistrate două decese și șase cazuri de otrăvire.

„Studiile de laborator au confirmat că ambele au fost otrăvite cu metanol”, a transmis viceprim-ministrul din regiune, Elvira Pinchuk.

Autoritățile din regiunea Samara și din Udmurtia, au anunțat alte cazuri, astfel că în total, până marți, numărul deceselor cauzate de otrăvirea cu cidru a ajuns la 28 de persoane.

Băutura otrăvită a fost comercializată sub eticheta „Domnul Cidru” și a fost vândută la draft după ce a fost adusă în regiune pe râul Volga în butoaie de 30 de litri, a declarat guvernatorul din regiunea Ulyanovsk, Alexei Russkikh.

FOTO: Direcția principală a Ministerului Afacerilor Interne pentru Regiunea Ulyanovsk