12.4 C
București
miercuri, 20 octombrie 2021 - 23:12

Dominic Fritz a mai pierdut un proces după ce a încercat să facă o nouă organigramă la Primăria Timișoara

spot_img

Primăria Timișoara nu va mai putea organiza concurs pentru ocupareapostului de manager al Filarmonicii Banatul, conform unei sentințe definitive a Curții de Apel Timișoara, care i-a dat câștig de cauză fostului manager al Filarmonicii, Ioan Gârboni.

Fostul manager Ioan Gârboni a depus contestație în instanță după ce Primăria condusă de Dominic Fritz a anunțat concursul pe post. La concurs au fost depuse cinci dosare, unul fiind respins, cel al directorului interimar, Ovidiu Andriș, un toboșar pus de primarul USR Fritz la conducerea Filarmonicii ca interimar, dar care nu îndeplinea condișia de vechime de 3 ani.

Fostul manager a fost destituit în urma unei evaluări la care a luat nota 8.70 la evaluare, care, fiind cu 30 de sutimi sub 9, îl impiedica să mai depună un nou proiect de management pentru a putea rămâne la conducerea instituției. Pe parcursul procesului intentat de Gârboni, reprezentantul Primăriei a încercat să recuze chiar și judecătorii, pe motiv că au fost spectatori ai Filarmonicii în timpul mandatului petentului.

Conform sentinței de astăzi, Primăria suspendă concursul de manager și îi plătește fostului manager cheltuieli de judecată.

Și Tribunalul Timiş a admis la termenul de judecată de luni cererea Sindicatului Liber al Angajaţilor (SLA) Primăriei Municipiului Timişoara, care a cerut în numele a 33 de salariaţi suspendarea noii organigrame a administraţiei Fritz, care a intrat în vigoare din data de 2 august.

E. Stan