2.8 C
București
duminică, 5 decembrie 2021 - 6:44
No menu items!

Doi militari români au murit în Afganistan

spot_img

Doi militari români au murit, iar al treilea a fost rănit în urma unui incident care a avut loc sâmbătă, în apropierea  localității Kandahar, în timpul executării unei misiuni de instruire a polițiștilor afgani, au transmis reprezentanții Ministerului Apărării Naționale (MApN).

Oficialii MApN au precizat, într-un comunicat de presă, că în urma incidentului, celor trei militari de la forțele pentru operații speciale, care au fost răniți, li s-a acordat primul ajutor la fața locului și au fost transportați imediat la spitalul militar cel mai apropiat.

Din nefericire, plutonierul Iulian Dumitrescu și sergentul Adrian Vizireanu nu au supraviețuit, iar starea militarului rănit este stabilă și urmează să fie transferat la un spital din Germania, au mai precizat reprezentanții MApN.

Potrivit sursei citate, familiile victimelor au fost anunțate, iar incidentul este anchetat de o comisie militară.

Conducerea Ministerului Apărării Naționale transmite, în numele întregului personal, sincere condoleanțe familiilor militarilor decedați și urmărește cu atenție evoluția situației medicale a celui rănit.

“Am aflat cu profundă tristețe despre moartea militarilor care au căzut la datorie astăzi, în timpul executării unei misiuni în Afganistan. Atât personal, cât și în numele tuturor militarilor români, transmit condoleanțe familiilor, prietenilor și camarazilor lor de arme. Dumnezeu să-i odihnească pe acești bravi ostași și buni români!”, a transmis ministrul Mihnea Motoc, citat în comunicatul de presă.

R.D.