14.8 C
București
joi, 30 mai 2024 - 8:43
No menu items!

Doi apatrizi, care promovau propaganda teroristă în România, declarați indezirabili. Urmează să fie expulzați

spot_img

Doi apatrizi au fost declarați persoane indezirabile pentru România, pentru o perioadă de 10 ani, la sesizarea Serviciului Român de Informații.

Potrivit SRI, cei doi „au manifestat un interes crescut pentru accesarea de materiale de propagandă teroristă, fiind implicați în promovarea acestora cu intenția de a convinge și a atrage noi adepți. F.A. și B.M. au un comportament, atitudini și opinii specifice persoanelor aflate în proces de radicalizare.”

Având în vedere aspectele menționate, SRI a acționat în scopul prevenirii materializării amenințărilor la adresa securității naționale, rezultate din prezența și activitățile desfășurate pe teritoriul României de către cetățenii străini.

La sesizarea SRI, Curtea de Apel București a dispus declararea ca persoane indezirabile pentru România a cetățenilor apatrizi pentru o perioadă de 10 ani.

Ar fi vorba de Faraj Amir și de Bazm Mohammed.

Străinii au fost luați în custodie publică la data de 9 iulie, de către Ministerul Afacerilor Interne – Inspectoratul General pentru Imigrări, în vederea îndepărtării de pe teritoriul național.

                                                                                                                Adina Silav