9.4 C
București
luni, 18 octombrie 2021 - 1:12

DNA nu răspunde la cererea de revocare a polițiștilor din scandalul de la Ploiești

spot_img

Deși s-a grăbit să spună, în conferința de presă susținută la DNA, că nu a primit solicitarea ministrului afacerilor interne privind revocarea celor doi polițiști de la DNA Ploiești implicați în scandalul înregistrărilor, șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, întârzie să răspundă cererii de revocare. Nu la fel s-a comportat, însă, Kovesi în cazul celor 12 ofițeri de poliție judiciară pe care i-a suspectat că ar fi implicați în scandalul privind înregistrarea ședinței operative în care cerea “decaparea instituțională până la premier”. Toți au fost revocați rapid, la cererea lor. 

Aș vrea să expun logica pe care am avut-o – a mai fost o situație destul de recentă în care au părut pe piață înregistrări în care era implicată și o polițistă de la DNA. Îmi amintesc că la o zi – două după aceea, polițista a revenit la Ministerul Afacerilor Interne. În aceeași logică, am cerut procurorului șef DNA să dispună revocarea celor doi polițiști, potrivit legii. Mi s-a părut cu atât mai mult necesar să am această atitudine, cu atât mai mult cu cât Inspecția Judiciară a început verificări cu privire la procurori. Oare nu era firesc să se procedeze în același fel și cu polițiștii?“, a explicat ministrul afacerilor interne, Carmen Dan, vineri seara, la emisiunea “Exces de putere” de la Antena 3. 

Ministrul a precizat că, în cazul cererii de revocare a polițiștilor de la Ploiești, încă nu a primit un răspuns. “Mi se pare absolut firesc ca instituțiile competente să facă verificări și să scoată adevărul la lumină.”, a mai spus Carmen Dan. 

“Anul trecut, au fost 12 încetări ale detașării pentru polițiști de la DNA. Toate aceste încetări au fost motivate de cererile polițiștilor. Acest lucru nu a fost spus niciodată public. Ordinul de revocare în toate cele 12 cazuri a fost motivat de cererea polițiștilor.”, a spus Carmen Dan, răspunzând întrebării legate de revocarea polițiștilor supectați de Kovesi de implicare în publicarea înregistrării ședinței în care cerea “decaparea instituțională”, scandal încheiat cu un raport al Inspecției Judiciare în cazul șefei DNA. 

R.D.