Ministrul Carmen Dan a cerut revocarea polițiștilor care apar în înregistrările lui Vlad Cosma

Ministrul afacerilor interne, Carmen Dan,  i-a cerut șefei DNA, Laura Codruța Kovesi, revocarea celor doi polițiști care apar în înregistrările realizate de fostul deputat Vlad Cosma și prezentate, în premieră, în emisiunea “Sinteza Zilei” de la Antena 3. 

Potrivit unui comunicat de presă transmis de reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne (MAI), solicitarea ministrului a fost făcută marți, 13 februarie 2018. 

“Având în vedere aspectele apărute în spațiul public, ministrul afacerilor interne a solicitat procurorului șef DNA revocarea detașării din funcție a celor doi polițiști care apar în înregistrările care privesc activitatea DNA – Serviciul Teritorial Prahova. Este vorba de comisarul șef de poliție Iordache Mihai și comisarul șef de poliție Florea Gabriela. Potrivit OUG 43/2002 privind Direcția Națională Anticorupție revocarea din funcție, înaintea împlinirii termenului de detașare, a polițiștilor de poliție judiciară detașați la DNA se face prin ordin motivat al procurorului șef.”, se precizează în comunicatul MAI. 

R.D.

NICIUN COMENTARIU