37.1 C
București
duminică, 1 august 2021 - 18:01

DNA i-a deschis dosarul lui Paul Stănescu pe baza unei sesizări anonime

spot_img

Vicepremierul Paul Stănescu a fost prezent, joi, la Înalta Curte de Casație și Justiție, unde s-a judecat cererea DNA de redeschidere a unui dosar pe numele său, închis în urmă cu cinci ani de procurorii anticorupție.

La ieșirea din sala de judecată, Paul Stănescu a declarat că este vorba despre presupuse fapte comise în 2010, când și Curtea de Conturi a făcut un control, fără a stabili vreun prejudiciu. Ulterior, un cetățean, pe care DNA nu l-a putut identifica, a făcut o sesizare privind prejudicierea bugetului local de către fostul președinte al Consiliului Județean Olt. În dosarul deschis în urma sesizării, procurorii nu au constatat niciun prejudiciu, clasând cauza. În 17 ianuarie, DNA a cerut instanței supreme confirmarea redeschiderii dosarului. 

Judecătorii au amânat, joi, pentru 8 februarie, discutarea cererii DNA, deoarece celelalte persoane implicate în dosar nu au avut avocat.

„În 2010, Curtea de Conturi a făcut verificări de fond, a spus că totul e în regulă. După aceea, un cetăţean a cărui identitate, spune DNA, nu a fost găsită a făcut o sesizare în dosarul cu finanţarea echipei de fotbal Alro Slatina şi au început cercetările. DNA Craiova a avut un expert, au verificat dacă există prejudiciu, DNA Craiova a zis că nu există prejudiciu şi în baza constatărilor au dat neînceperea urmăririi penale. Pe 17 ianuarie 2018, DNA cere redeschiderea din nou a acestui dosar. Nu ştiu care e cauza (…) Mai sunt încă trei auditori de la Curtea de Conturi citaţi în acest dosar şi s-a amânat. Ceea ce vă pot spune eu este un lucru clar: în momentul în care voi deveni inculpat în acest dosar, eu, Paul Stănescu, îi voi pune demisia pe masa prim-ministrului. Asta trebuie să ştiţi de la mine. Declaraţia mea este o certitudine (…) Eu cred ca totul a fost legal”, a spus Paul Stănescu.

Andrei Tudor