24.2 C
București
marți, 3 august 2021 - 10:40

DNA a cerut câte 15 ani de închisoare pentru pompierii care au fost în control la clubul Colectiv

spot_img

Procurorii DNA au cerut pedepse maxime pentru cei doi pompieri care au fost în control la clubul colectiv, Antonina Radu și George Petrică Matei, deoarece aceștia ar fi știut că acel club funcționează fără autorizații la securitate la incendiu.

„Apreciem că inculpații se fac vinovați de abuz în serviciu și uzurpare de calități oficiale. Vă solicităm să țineți cont de faptul că inculpații nu au recunoscut acuzațiile și nu au dat declarații în fața instanței. Având în vedere urmările produse, vătămări și uciderea din culpă a unor persoane, vă solicităm să dispuneți pedepse îndreptate spre maximum. Vă solicităm să îi obligați pe inculpați să achite costurile intervenției ISU din noaptea tragediei. De asemenea, vă solicităm confiscarea sumei de 62.000 de lei, profitul obținut de Colectiv. Vă solicităm să îi obligați pe inculpați să achite toate daunele morale solicitate de părțile civile.”, a susținut procurorul DNA la termenul de luni al procesului, ultima ședință de judecată.

Nici în 2014, nici în 2015, când au făcut controale în Colectiv, angajații ISU nu au consemnat în procese verbale de control deficiențele constate și nu le-au adus la cunoștință superiorilor, a mai susținut reprezentantul DNA.

Și pentru fostul edil Cristian Popescu Piedone și pentru alte foste angajate ale Primăriei Sectorul 4, judecați pentru abuz în serviciu și complicitate la abuz în serviciu, procurorii au cerut pedepse spre maximum.

În plus, procurorii au cerut 12 ani de închisoare pentru cei trei patroni ai clublului Colectiv. Aceeași pedeapsă a fost cerută în cazul celor doi oameni care au montat și aprins artificiile din seara tragediei.