17.3 C
București
joi, 23 mai 2024 - 12:30
No menu items!

Dispar copiile legalizate. Instituțiile publice nu vor mai avea dreptul să le pretindă

spot_img

Copiile legalizate vor fi eliminate din circuitul documentelor solicitate cetățenilor. Guvernul pregătește un act normativ potrivit căruia administrația publică centrală nu mai are dreptul să solicite copii legalizate de la cetățeni.

Anunțul a fost făcut de ministrul fondurilor europene, Cristian Ghinea, într-un interviu acordat republica.ro.

“Problema e că, dacă vrei să desființezi o hârtie care nu are o bază legală, nu știi cum să o desființezi. Și atunci, acest pachet (pachetul legislativ pregătit de Executiv  – n.r.) are o ordonanță de urgență, are o hotărâre de guvern care modifică alte HG-uri.  De pildă, desființează copia legalizată. Și mai are un memorandum prin care Guvernul cere instituțiilor subordonate și, atenție, nu vorbim de primării, vorbim doar de administrația centrală, să facă anumite lucruri. Să desființeze copia legalizată, să își unească bazele de date, le dăm niște termene”, a spus Ghinea.

Actul normativ care are drept scop simplificarea birocraţiei va intra în discuţia Guvernului în această lună și se află, în prezent, pe circuitul de avizări al ministerelor implicate în elaborarea lui. 

R.D.