15 C
București
sâmbătă, 27 noiembrie 2021 - 16:13
No menu items!

Dragnea atacă proiectul lui Tăriceanu privind numirile în magistratură

spot_img

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, le-a dat, joi, indicaţii clare senatorilor social-democraţi să respingă legea iniţiată de Tăriceanu prin care îi exclude pe preşedintele Romaniei şi Ministerul Justiţiei din procedura de numire a mai multor funcţii-cheie din justiţie.

„Eu am mai avut un punct de vedere în legătură cu acest proiect de lege. Poate că situaţia actuală este o situaţie mai bună decât varianta propusă. Nu ştiu dacă e ideală, dar acum sunt totuşi trei entităţi implicate în aceste numiri, în procesul de numire. Şi poate acest echilibru între trei entităţi, care practic funcţionează independent, s-ar putea să fie mai bun”, a declarat Liviu Dragnea.

Liderul PSD este de părere că senatorii social-democrați „vor avea acelaşi punct de vedere ca şi el”. „Eu cred că senatorii PSD vor avea acelaşi punct de vedere ca şi mine. Totuşi… am mai discutat şi cu colegii mei”, a spus Dragnea. El motivează trecerea tacită a legii prin Camera Deputaților cu recenta campanie electorală şi scandalul cu demiterea lui Valeriu Zgonea. „La Cameră a trecut în mod tacit, am fost în campania electorală. Şi eu sunt mirat pentru că, cu fostul preşedinte al Camerei care era lăudat şi răslăudat de toată lumea, cum de i-a scăpat aşa ceva. Un om foarte vigilent de altfel. Se mai întâmplă. Oricum, la Senat, fiind camera decizională, acolo se decide”, a precizat Dragnea. În ciuda pozițiilor diferite dintre el și Tăriceanu, liderul PSD subliniază că relaţia „funcţionează”.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a anunţat în luna ianuarie depunerea unui proiect de lege prin care preşedintele României şi ministrul Justiţiei să nu mai facă numirile-cheie din justiţie, cum ar fi pentru funcţiile de preşedinte ÎCCJ, procuror general, procuror şef al DNA, procuror şef al DIICOT.

Valeriu Motoc