6.1 C
București
luni, 25 octombrie 2021 - 7:12

Digi24.ro: Surse – “Nicio instituție din România nu a autorizat acțiunea Black Cube”

spot_img

Autoritățile române nu au încă o reacție oficială la comunicatul de presă al firmei israeliene Black Cube, care a afirmat că a acționat în România „în conformitate cu legea, cu autorizarea și cu permisiunea de la cel mai înalt nivel posibil”.

O singură reacție a fost prezentată în spațiul public, însă doar pe surse din cadrul Administrației Prezidențiale. Potrivit surselor citate în exclusivitate de digi24.ro, președintele Klaus Iohannis a fost informat, în urma unei solicitări transmise de el “instituțiilor abilitate”, că „nicio instituție a statului român nu a autorizat acțiunea Black Cube în România”.

Reacția pe surse din Administrația Prezidențială a fost preluată apoi și de alte posturi TV.

Reprezentanții firmei israeliene Black Cube au transmis, într-un comunicat de presă, că au acționat în România „în conformitate cu legea, cu autorizarea și cu permisiunea de la cel mai înalt nivel posibil”.

De asemenea, oficialii companiei israeliene au salutat decizia de marți a Curții de Apel București care a redus de la 30 la 20 de zile perioada arestului preventiv pentru David Geclowicz şi Ron Weiner.

R.D.