miercuri, 27 ianuarie 2021 - 7:03

Dieta cu suc de cătină, ginsengul românesc

Îngrijorări în Israel, țara cu cea mai mare rată de imunizare, după o explozie de cazuri Covid-19 la copii

În timp ce adulții cu vârsta peste 40 de ani se vaccinează într-un ritm aproape miraculos, Israelul înregistrează o creștere accentuată a numărului de...

Parlamentarii, amânați la vaccinare

Parlamentarii au aflat, marți după-amiază, că România nu mai are suficiente doze de ser pentru imunizarea lor. Amânarea luată în calcul de Comitetul de...

Care este pedeapsa pe care au cerut-o procurorii pentru Elena Udrea

Procurorul DNA a cerut, la ultimul termen al dosarului în care Elena Udrea este judecată pentru fapte de corupție în legătură cu campania electorală...

Iohannis i-a chemat la Vila Lac pe premierul Cîțu și pe liderii Coaliției de guvernare

Klaus Iohannis are o întâlnire cu membrii coaliției de guvernare la Vila Lac, marți la ora 17. Președintele vrea să discute cu șefii partidelor...

Numită și ginsegul românesc, cătina poate avea efecte miraculoase nu numai asupra sănătății, tratând sau prevenind numeroase afecțiuni, așa cum am scris în precedentele articole. Cătina, consumată preferabil ca suc, poate avea efecte și asupra greutății corporale, folosită fiind în dietele alimentare.

Alimentația corectă, echilibrată și miraculosul suc de cătină cu miere este cheia oricărei diete, ajutând uimitor la eliminarea kilogramelor acumulate în plus. Un regim prea bogat în proteine, glucide și lipide și prea sărac în minerale și vitamine poate avea efecte asupra greutății corporale, dar și asupra funcționării normale a organelor.

Cătina este un adevărat elixir care ajută la combaterea inflamațiilor și are proprietăți antibacteriene în special atunci când este combinat cu mierea pură. În plus, combinația este bogată în fibre ajutând la reglarea tranzitului intestinal. Dacă zahărul procesat este nociv pentru sănătate dar și factor pentru acumularea de kilograme, sucul de cătină proaspăt, nepasteurizat, în combinație cu mierea curată, din cauza gustului acid, este alternativa mult mai sănătoasă și mult mai prietenoasă pentru organism. Se știe deja că fructul de cătină este una dintre cele mai puternice surse naturale de vitamina C, drept pentru care se recomandă consumul unui pahar de dimineață sau înainte de exerciții fizice. Studiile de specialitate au demontat mitul potrivit căruia vitamina C „topește” caloriile, însă au demonstrat că persoanele care au activitate fizică moderată și un aport bun de vitamina C în organism ard calorii mai rapid decât oamenii care au o astfel de deficiență.

Nu este de ignorat conținutul de omega 7, un acid gras benefic și extrem de rar întâlnit în lumea vegetală. Acest antioxidant poate fi cel mai bun ajutor în lupta cu kilogramele în plus. În plus, consumul acestuia contribuie la prevenirea diabetului și a bolilor de inimă.

Dieta „5:2” cu suc de cătină 

Această dietă a fost concepută de Michael Mosley și Mimi Spencer, doi jurnaliști, care au demonstrat că, pentru a slăbi până la un kilogram pe săptămână, poți mânca orice timp de 5 zile, iar timp de alte două zile, mesele nu trebuie să depășească 500 de calorii. Important este ca cele două zile să NU fie să fie consecutive, ci să se intercaleze cu celelalte cinci.

Limita de 500 de calorii poate fi respectată în special dacă meniul ales pentru cele două zile se bazează în mod special pe consumul de legume și de fructe. Ca note orientative, e bine de menționat faptul că o bucată de pui prăjit poate ajunge și la 400 de calorii în timp ce fasolea, de exemplu, are în jur de 80 de calorii pe fiecare sută de grame (doar fiartă, fără ulei sau ceapă călită).

Exemplu de meniu pentru zilele cu 500 de calorii:

Micul dejun: un pahar cu suc de cătină și miere (44 calorii/100gr) alături de o omletă din două albușuri (48 calorii/100gr) și un pahar mare cu apă.

Prânzul poate consta într-o porție de ciorbă de pui fără ulei adăugat, fără tăiței, fără orez și cu siguranță fără smântână (aproximativ 40 calorii/100 gr) alături de o salată mare de legume cu câteva felii de avocado – salată verde are 17 calorii per 100 gr, roșiile au 18 calorii per 100 gr iar 50 de grame de avocado au 80 de calorii. La o oră sau două după prânz puteți servi un alt pahar cu suc de cătină și miere.

Cina poate fi alcătuită dintr-o bucată mică de piept de pui la grătar, fără piele (140 calorii/100 gr) și o porție mare de salată, de această dată fără avocado.

Olimpia Diaconiuc

Angela Merkel: ”Trebuie să diminuăm traficul aerian, astfel încât să nu se mai poată ajunge nicăieri”

Vlad Drăghicescu (corespondență specială) ”Ce ne facem cu germanii care călătoresc? Am întrebat de o sută de ori în cadrul consultărilor purtate cu premierii landurilor: de...

Ce a răspuns Ludovic Orban când a fost întrebat dacă mai candidează la șefia PNL

Actualul președinte al PNL, Ludovic Orban, a evitat să răspundă deschis dacă mai candidează sau nu la congresul partidului, care va avea loc în...

Se amână vaccinarea în România. Gheorghiță (5 ianuarie): România nu ia în calcul amânarea vaccinării

Președintele Comitetului Național de vaccinare COVID, Valeriu Gheorghiță, a precizat, marți, că vaccinările vor fi reprogramate, din cauza deficitului de doze. În urmă cu...

Prefectul Berbeceanu a semnat ca primarul. Decizia de redeschidere a restaurantelor, scrisă cu erori. DOCUMENTE

O eroare strecurată în hotărârea privind redeschiderea restaurantelor în București a dat peste cap activitatea din HORECA până marți, când a fost observată de...

Arhivă cu 500 de milioane de numere de telefon ale utilizatorilor Facebook, vândută pe Telegram

O persoană necunoscută a creat un bot prin care vinde pe Telegram, individual și vrac, numerele de telefon ale peste jumătate de miliard de...