2 C
București
duminică, 28 noiembrie 2021 - 7:05
No menu items!

Diana Șoșoacă se judecă cu poliția. A fost amendată pentru nepurtarea măștii, pe baza unor imagini

spot_img

Senatoarea Diana Șoșoacă a dat în judecată poliția din Iași, după ce a fost amendată pe baza unor imagini în care apărea fără mască într-un restaurant. Poliția nu a constatat, însă, abaterea la fața locului, ci doar pe baza unor imagini postate de Șoșoacă pe rețelele de socializare și preluate de presă. 

“Mi s-a comunicat prin Poștă o amendă în cuantum de 1.000 de lei. Niciun organ de ordine nu m-a contactat vreodată să discute cu mine, nici la data de 6 februarie 2021, nici pe 5 februarie 2021, în intervalul orar 21:00 – 22:00, nu a venit nimeni la Restaurantul «La Palia», unde aceștia susțin că am fost pentru serbarea zilei de naștere a soțului meu.

Mă întreb retoric: cum au constatat acești agenți faptele descrise?

Mai mult, în niciunul dintre actele invocate că le-aș fi încălcat nu menționează faptul că nu am dreptul să cânt. Eu am o adeverință medicală întrucât sunt exceptată de la purtatul măștii de protecție, având afecțiuni care sunt atestate medical și care mă scutesc de această obligație.

Este evident că, în timpul cântatului, plămânii au nevoie de aer! Se realizează un efort fizic care nu îți permite purtatul măștii. Potrivit Ordinului nr. 874/81/2020, sunt exceptate de la purtatul măștii persoanele care fac efort fizic. În ceea ce privește distanțarea fizică, nu se mai putea aplica, având în vedere că Iașul era în scenariul verde, iar localurile puteau funcționa cu 50 la sută din capacitate ocupată. Noi suntem câțiva prieteni care ne întâlnim tot timpul, niciunul dintre noi nu s-a îmbolnăvit vreodată, iar SARS-CoV-2 este un virus care are procentaj de vindecare de 99,77 la sută, conform datelor oficiale ale OMS și INSP”, a precizat senatoarea în plângerea adresată magistraţilor din Iaşi, citată de presa locală. 

Reamintim că Secţia 2 Poliţie Bucureşti a răspuns unui cetățean care a întrebat dacă preşedintele Klaus Iohannis a fost sancţionat pentru că nu a purtat mască la Congresul PNL desfășurat în spațiu închis, în condițiile unei rate de infectare în creștere în Capitală, că nu a existat nicio sesizare la 112, astfel că nu a fost dată nicio contravenție, deoarece fapta trebuie constatată de organele de poliţie “prin propriile simţuri”.

Raluca Dan