26.4 C
București
marți, 6 iunie 2023 - 16:12
No menu items!

De ce nu a fost amendat Klaus Iohannis pentru că nu a purtat mască la Congresul PNL: „Fapta trebuie constatată de agent ”prin propriile simţuri””

spot_img

Secţia 2 Poliţie Bucureşti a răspuns unu cetățean care a întrebat dacă preşedintele Klaus Iohannis a fost sancţionat pentru că nu a purtat mască la Congresul PNL, că nu a existat nicio sesizare la 112, astfel că nu a fost dată nicio contravenție, deoarece fapta trebuie constatată de organele de poliţie ”prin propriile simţuri”.

Bărbatul a cerut informații la poliție atât pentru nepurtarea măștii de protecție de către președinte la Congresul PNL, cât și pentru că președintele și soția sa nu au purtat mască în aer liber, la Biserica Evanghelică din Sibiu, în data de 10 octombrie, conform news.ro.

Solicitarea bărbatului a fost direcţionată către Secţia 2 Poliţie Bucureşti, care i-a răspuns că ”Organele de poliţie nu au fost sesizate prin intermediul SNUAU 112 cu privire la încălcarea de către preşedintele României a Legii nr. 55/2020, constând în aceea că nu a purtat mască de protecţie pe parcursul evenimentului la care faceţi referire, respectiv Congresul PNL.  

Pentru punerea în aplicare a prevederilor OG nr. 2/2001, privind regimul juridic al contravenţiilor, organele de poliţie care au calitatea de agent constatator pot încheia un proces-verbal de constatare a contravenţiei atunci când aceştia constată prin propriile simţuri săvârşirea unei fapte de natură contravenţională”, este răspunsul primit de Cristian Dan la sesizarea trimisă Ministerului Afacerilor Interne şi care a fost direcţionată Secţiei 2 Poliţie, conform sursei citate.  

Pentru încălcarea normelor referitoare la limitarea pandemiei la Congresul care a reunit 5.000 de participanţi, liberalii au fost sancţionaţi de poliţişti cu 10.000 de lei.  

Totodată, în legătură cu solicitarea de informaţii referitoare la sancţionarea preşedintelui care nu a purtat mască pe stradă la Sibiu, poliţiştii l-au direcţionat pe bărbat către Poliţia Judeţeană Sibiu.  

 

Emanuel Stan