3 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021 - 23:55
No menu items!

Ciudata dispariție a jucătoarei de tenis Shuai Peng. WTA ameninţă cu retragerea turneelor din China

spot_img

Șefului WTA, Steve Simon, a ameninţat cu retragerea turneelor din China dacă nu se rezolvă cazul misterioasei dispariții a jucătoarei de tenis Shuai Peng care l-a acuzat, pe reţelele de socializare, pe fostul vicepremier chinez Zhang Gaoli că a abuzat-o sexual.

Într-un interviu acordat CNN, preşedintele WTA, Steve Simon, a ameninţat că va retrage competiţiile de tenis feminin din China dacă nu se va clarifica această problemă, relatează News.ro.

Shuai Peng, în vârstă de 35 de ani, l-a acuzat, pe reţelele de socializare, pe fostul vicepremier Zhang Gaoli – care din 2013 până în 2018 a fost unul dintre cei mai puternici şapte politicieni ai Chinei – că a forţat-o să facă sex în urmă cu trei ani, înainte de a o face amanta lui. Această acuzaţie a fost postată pe scurt, pe 2 noiembrie, pe contul oficial Weibo, echivalent chinezesc al Twitter, al jucătoarei. China a blocat rapid orice referire la acest mesaj, iar AFP nu a putut confirma dacă a fost scris personal de Shuai Peng.

De atunci, jucătoarea nu a comunicat direct şi nici nu a avut o apariţie publică, iar Zhang Gaoli nu a reacţionat niciodată la aceste acuzaţii.

Miercuri, canalul public chinezesc în limba engleză CGTN a dezvăluit o captură de ecran a unui e-mail atribuit lui Peng Shuai, pe care aceasta l-ar fi trimis conducerii WTA.

La CNN, Simon şi-a reiterat îndoielile cu privire la autenticitatea acestui mesaj în care campioana îşi declară “false” acuzaţiile la adresa lui Zhang Gaoli. “Nu cred că acesta este deloc adevărul”, a spus Simon pentru CNN, numind e-mailul drept o regie. “Dacă a fost obligată să îl scrie, dacă cineva l-a scris pentru ea, nu ştim […] dar până nu vorbim personal cu ea, nu vom fi liniştiţi”, a spus oficialul WTA.

R. Dan